PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 100 signatures al dia en contra de l’heliport

El grup vol que les autoritats «es posin al costat dels ciutadans»

Per ESTEFANIA GRACIA

Un helicòpter sobrevola el Principat.
Un helicòpter sobrevola el Principat. | TONY LARA
Un grup de veïns d’Escaldes-Engordany està recollint firmes en contra de la ubicació de l’heliport nacional, que es construirà en els terrenys propers a la central de FEDA. Segons va informar ahir un dels seus portaveus, Alfons Miralles, els veïns «estan recollint prop de 100 firmes al dia» i la campanya està en marxa des de divendres passat, per tant a hores d’ara s’han aconseguit prop de 500 signatures.
 
En aquest sentit, Miralles va especificar que estan «molt contents» amb la resposta de la ciutadania i que no s’han marcat un «límit» de signatures, «en recollirem tantes com puguem». A més, el portaveu va destacar que les persones que fins ara han donat suport a la campanya amb la seva firma són de tota Andorra, no només d’Escaldes. «I és que tenim signatures de ciutadans de Sant Julià, d’Andorra la Vella i altres parròquies, perquè els vols dels helicòpters afectaran a totes les parròquies que es trobin entre Sant Julià i Escaldes, ja que els transports passaran a tocar dels nuclis més residencials i poblats del país». 
 
Amb tot, Miralles va especificar que el propòsit de la recollida de signatures és que les «autoritats d’Andorra es posin al costat del ciutadà i parin el projecte de l’heliport, perquè encara hi són a temps».
 
Motius de la reivindicació / Miralles va puntualitzar que la campanya de firmes es va desenvolupar per tres punts clau: la «manca» d’informació per part de l’Executiu en relació al projecte de l’heliport, la ubicació que finalment s’ha decidit per acollir les instal·lacions aèries –«ja que està a 100 metres d’una zona sensible en cas que hi hagi un accident»– i les «línies d’aterrada i enlairament» que s’han previst. Doncs segons Miralles, aquestes afectaran a tot el centre de la vall. 
 
Així mateix, el portaveu va destacar que els vols dels helicòpters afectaran de forma negativa al medi ambient i salut dels ciutadans (amb la pol·lució de l’aire) i a la tranquil·litat dels veïns, ja que «també hi haurà pol·lució acústica». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT