PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jover substituirà Saboya al capdavant d’Afers Exteriors

Vilarrubla, directora de l’Escola Andorrana, assumirà la cartera d’Educació i Ensenyament Superior

Per Núria Segura Insa

Jover, serà el nou ministre d'Afers Exteriors
Jover, serà el nou ministre d'Afers Exteriors | EL PERIÒDIC
Eric Jover, actual ministre d’Educació i Ensenyament Superior, substituirà Gilbert Saboya en la cartera d’Afers Exteriors, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC. De moment, però, es desconeix quan es formalitzarà el relleu ministerial.  

A començaments d’any, Saboya va anunciar que volia deixar la cartera d’Exteriors per qüestions familiars. De fet, un dels motius principals són els viatges constants que ha de realitzar a l’estranger amb aquest càrrec, que s’han intensificat més arran de la negociació de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea (UE). Això estaria perjudicant la vida familiar del ministre, que ha decidit deixar  de formar part de l’executiu.   

Saboya, que és llicenciat per la Universitat de Ciències Socials de Tolosa, va iniciar la seva vida professional el 1991 en el sector bancari i financer. Des de la passada legislatura demòcrata, ocupa el càrrec de ministre d’Afers Exteriors. Tot i que Saboya deixa el càrrec, Martí ha reiterat en diverses ocasions que és una persona  «vital i d’extrema confiança per al cap de Govern». 

En aquest temps, s’ha especulat qui podria ser  el seu substitut i van sortir a la palestra noms com Imma Tor, cap de divisió a l’Organització Internacional de la Francofonia. Un altre dels noms que havia sonat és el de Maria Ubach, ambaixadora a la Unió Europea, a Bèlgica, a Luxemburg, als Països Baixos i a Alemanya.

Finalment, però, l’opció escollida seria una persona de dins de l’executiu, com Eric Jover, que assumiria aquesta cartera, que com a repte clau té les futures relacions amb la Unió Europea.

Així doncs Jover deixaria d’encapçalar el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior. La candidata per assumir aquest càrrec és  Ester Vilarrubla, amb una contrastada experiència en el sector. Actualment i des de fa més de cinc anys, Vilarrubla és la directora del Departament de l’Escola Andorrana. Així mateix, durant deu anys va dirigir l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma i va ser la directora de l’Escola Andorrana de Batxillerat durant dos anys.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT