PUBLICITAT

El Ramon Llull marxa d'Andorra i la Fundació n'assumeix la dotació

  • El patronat va decidir la itinerància de l'acte de lliurament, que s'iniciarà el gener a Mallorca
  • La mateixa entitat i els tres governs implicats faran front als 90.000 euros del guardó
EVA ARASA
ORDINO

Periodic
Els patrons de la Fundació Ramon Llull es reuneixen a la Casa d'Areny Plandolit, ahir. Foto: TONY LARA

El lliurament del Premi Ramon Llull de novel.la serà itinerant a partir de la pròxima edició i l'import del guardó --90.000 euros que el converteixen en el més ben dotat de les lletres catalanes-- serà assumit per la mateixa Fundació Ramon Llull, així com pels tres governs que en formen part: l'andorrà, el català i el balear. Amb aquest acord i el compromís de l'editorial Planeta, que seguirà publicant l'obra guanyadora i traduint-la al francès i el castellà, queda garantida de moment la continuïtat del premi, la dotació econòmica del qual requeia íntegrament, des de l'any 2007, en el Govern d'Andorra. El pròxim Ramon Llull es lliurarà a Mallorca, el mes gener de l'any vinent.

Els patrons de la Fundació Ramon Llull es van reunir ahir a la seu de l'entitat, ubicada a la Casa d'Areny Plandolit, i van prendre la decisió que sigui justament la Fundació qui assumeixi el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull. A la pràctica, aquest acord significa que la dotació econòmica es repartirà entre els tres governs que la componen, en una proporció que encara no ha estat establerta, i comptarà també amb una aportació provinent del capital de la Fundació.

La solució adoptada ahir pel patronat serveix per aclarir els interrogants sorgits arran de les declaracions fetes mesos enrere pel Govern d'Andorra, en el sentit que l'erari nacional no podia seguir assumint els 90.000 euros del guardó. Ara bé, la corresponsabilització en les despeses suposa també l'assumpció del premi pel conjunt de la Fundació Ramon Llull, cosa que es pretén fer visible amb la itinerància de l'acte de lliurament. En la roda de premsa posterior a la reunió, el cap de Govern i president de la Fundació, Jaume Bartumeu, va anunciar que "la rotació comença l'any vinent a Mallorca". A la reunió hi van participar, a més de Bartumeu, el vicepresident de la Fundació i del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira; el conseller de Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues; i el director de l'Institut Ramon Llull (IRL) i de la Fundació Ramon Llull, Josep Bargalló. També hi van assistir Jér“me Parrilla, en representació del Consell General dels Pirineus Orientals; Nunzio Pais, en representació del Síndic de l'Alguer, i Joaquim Puig, batlle de Morella, en representació de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT