PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Bilbao venç al València i s’acosta al MoraBanc

El conjunt basc es troba un triomf per sota els andorrans

Per EL PERIÒDIC

Sastre defensa Todorovic en el partit d’ahir a Miribilla.
Sastre defensa Todorovic en el partit d’ahir a Miribilla. | ACB Photo / A. Arrizabalaga
La classificació s’estreny en la lluita per entrar als play-off de la Lliga Endesa. El RETAbet Bilbao Basket va ser capaç de tombar el líder en el partit que tenien pendent i d’aquesta manera es posa més a prop del BC MoraBanc Andorra de cara a obtenir la vuitena posició.
 
El matx es jugava a Miribilla i era el corresponent a la 27a jornada, que al seu dia es va ajornar perquè el València Basket disputava la final de l’Eurocup davant l’Unicaja de Màlaga, que és el pròxim rival dels andorrans. El conjunt basc va saber posar-se per davant i obtenir unes diferències a les quals el rival va saber contrarrestar en alguns moments, però els homes de negre van estar encertats quan tocava adjudicar-se la victòria per 88-75. Un dels principals protagonistes de l’enfrontament va ser Jonathan Tabu, que va ajudar al seu equip a obtenir la victòria amb 27 punts, amb 24 de valoració.
 
Amb aquest triomf el Bilbao es troba en la novena plaça de la classificació amb un balanç de tretze triomfs i el mateix nombre de derrotes. D’aquesta manera, igualat amb el MoraBanc a partits jugats, es col·loca només una victòria per sota dels del Principat. La derrota va desbancar al conjunt valencià del líderatge en solitari que posseïa. Ara el comparteix amb el Reial Madrid amb 19-7. 
 
Luque substitueix a Nunes / D’altra banda, el MoraBanc destitueix el tècnic portuguès Milo Nunes com a entrenador del sènior B. Els pobres resultats obtinguts a l’EBA comporta que es prescindeixi dels seus serveis. Havia arribat a l’entitat l’estiu del 2016. Pren el càrrec fins a final de temporada Xavier Luque, que compaginarà la banqueta amb la coordinació de la base del club, que realitza juntament amb Jaume Tomàs. Luque torna a dirigir un conjunt del MoraBanc. Va ser segon entrenador del primer equip fins al final de la passada temporada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT