PUBLICITAT

Els trams nocturns agraden i el 40è Ral.li repetirà format al 2010

  • La cita serà novament al setembre coincidint amb la diada de Catalunya
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels pilots en un revolt durant el sector de nit de la passada edició del cap de setmana. Foto: TONY LARA

Una vegada finalitzat el 39è Ral.li d'Andorra des de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) ja pensen en la 40a edició. Una vegada superats els dies després de la competició arriba el moment per fer balanç, i si una cosa queda clara és que l'any vinent es repetirà el mateix format, amb dues etapes en dos llocs diferents

--aquest any Canillo-Ordino i la Peguera-la Rabassa-- i la cursa nocturna. Joan Serracanta, president de la Comissió Esportiva de l'ACA confirma que la intenció és "consolidar l'actual format", amb la qual cosa també es descarta fer la tradicional Pujada que ja aquest any ha estat absent per motius d'organització. Així mateix, des de l'ACA es confia en poder mantenir la cita amb aquesta competició automobilística per al cap de setmana de la diada de Catalunya, tot i que el 2011 l'11 de setembre cau diumenge.

Serracanta considera que l'actual format --el qual era una prova per la celebració de la pròxima 40a edició-- és "el correcte": "S'ha parlat la Pujada, però d'aquesta manera el que fem és un ral.li més atractiu per als pilots". Segons el president de la Comissió Esportiva, "teníem 121km de velocitat, amb unes carreteres molt selectives, amb força pujades i baixades que exigien molt als pilots i a les màquines, i després del ral.li, durant el lliurament de trofeus, molts pilots van venir a donar-nos l'enhorabona pel ral.li que havíem fet". Serracanta, a més, hi afegeix que hi ha "molta gent que repetirà, tot i que aquesta cursa no puntua en cap campionat ni a Catalunya ni a Espanya ni res".

FER-HO EN DOS CAPS DE SETMANA
Una de les possibilitats que estudiarà l'ACA és intentar fer el Ral.li d'Andorra en dos caps de setmana consecutius. "Seria millor per al país perquè el ral.li mou molta gent, però tot i que no és una opció de futur immediat sí és una cosa que s'ha de tenir en compte per altres anys", va dir Serracanta, el qual va assegurar que, "sense tenir xifres oficials", la quantitat de gent que hi havia mirant la cursa "podria arribar perfectament a les 1.500 persones".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT