PUBLICITAT

Variacions en el procediment per concedir les subvencions

  • S'ha donat pes a les llicències en la base i a la gestió dels presidents
I. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Blasi, al seu despatx de l'edifici administratiu del Govern. Foto: TONY LARA

Manel Blasi va assenyalar ahir en la presentació de les subvencions del 2010 que s'ha fet "una modificació en el procediment" per concedir-les. Més que això el que volia dir el secretari d'Esports de l'Estat és que s'han afegit d'altres que han guanyat pes alhora de fixar les xifres en cada una de les entitats.

Si fins aquest any els principals criteris eren els resultats, la projecció internacional dels esportistes o de les entitats i els programes esportius per al 2010 s'ha donat pes també al número de llicències de la base i a la bona o mala gestió dels presidents. Sobre el primer dels nous punts Blasi va assegurar: "Està demostrat que si les categories inferiors es treballen bé l'elit funciona. No cal que diguem noms però hi han esports que ho han demostrat". Sobre el segon punt el que ha volgut el Govern és premiar l'esforç es entitats que han pogut millorar l'estat dels seus comptes, tenint en compte que, segons Blasi, "només una de les 37 està en positiu, la majoria està a zero i algunes amb deute".

L'exemple més clar dels nous criteris és la Federació de Gimnàstica: "S'ha premiat perquè té 370 llicències, totes de joves, i estan fent una bona feina", va indicar el secretari d'Esports. En xifres rep 65.000 euros --47.000 al 2009--, el que significa un increment del 38% respecte del darrer ajut.

D'altres han patit l'efecte invers i han vist una reducció en la partida. És el cas de la Federació de Vòlei, que ha passat de 80.000 a 70.000 euros: "Ha baixat el número de federats i només té dos equips; comparat amb altres esports olímpics això els ha castigat", va dir Blasi. I també la canoa i caiac ha tingut aquest problema: "Ha baixat la participació en les competicions d'alt nivell segurament degut a que Motse Garcia ha estat lesionada però també perquè veiem que Emma no està en una disciplina no olímpica i perquè no trobem criteris de base".Per això han passat de 16.000 a 9.333 euros.

De cara al 2011 hi hauran més modificacions, entre elles aplicar un rànquing de benefici o pèrdua per als clubs que juguen a l'estranger i que pugin o baixin de categoria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT