PUBLICITAT

El Govern preveu atreure un 3% més de turistes de juny a setembre

L’estimació és que un milió de persones pernoctaran a Andorra, principalment, provinents d’Espanya

Betim Budzaku presenta la campanya d’Andorra Turisme, ahir als cinemes illa Carlemany.
Betim Budzaku presenta la campanya d’Andorra Turisme, ahir als cinemes illa Carlemany. | MARICEL BLANCH
E l Govern preveu incrementar un 3% l’arribada de turistes a Andorra de juny a setembre, va manifestar ahir el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, en un acte on va presentar la campanya d’estiu. L’objectiu és arribar a prop d’un milió de turistes, que són les persones que, com a mínim, pernocten una nit al Principat. Bona part de les arribades es concentraran a l’agost, quan es preveu que vinguin uns 343.000 turistes, un 4,1% més que l’any abans. El mes de juliol s’estima que arribin a Andorra unes 258.000 persones a passar la nit, un 2,9% més que el 2016. L’any passat el juliol va tancar amb uns 250.000 turistes, uns 34.000 més que el 2015. Bona part d’això és perquè aquest mes va acollir el Cirque du Soleil i el Tour de França. 
 
Tot i que aquest any la competició ciclista no passa pel Principat, les previsions de Camp són positives per a aquest juliol, ja que Andorra tornarà a ser la seu del Cirque du Soleil i també albergarà la Copa del Món de BTT del 26 de juny al 2 de juliol. «Esperem un petit creixement, però no tant com l’any passat», va precisar Camp. Per assolir aquest increment de turistes, el Govern destinarà 2,2 milions d’euros, dos per publicitat directa i uns 150.000 en tour operadors. 
 
El principal mercat és l’espanyol / Pel que fa a les nacionalitats, uns 632.000 turistes es preveu que provinguin d’Espanya, un 2,4% més que l’any passat. L’augment més important es donaria amb l’arribada de francesos, que l’any passat va punxar, i enguany s’espera que vinguin un 4,4% més de turistes d’aquest país. «El mercat francès té uns baròmetres diferents que pot reaccionar d’una altra manera. L’any passat, creiem que hi havia un concepte de terrorisme que va bloquejar la sortida del seu país», va destacar el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku.  També s’estima que pujarà un 3,8% els turistes procedents d’altres destinacions. Per això, el Govern està incidint en tour operadors d’Israel, Regne Unit, Xina, Polònia, Països Baixos, Alemanya i Bèlgica. 
 
En un altre context, Camp va apuntar que treballen amb els comuns perquè el projecte del ràfting sigui una realitat l’any que ve. Tot i així, va destacar que estan pendents dels estudis d’inundabilitat per veure si el projecte pot ser factible. «El condicional és que no s’incrementi massa el risc d’inundabilitat, perquè si s’ha d’incrementar massa no es farà», va dir. 

Cau un 4% l’entrada de visitants el mes de març

El mes de març va caure un 4% l’entrada de visitants en relació al mateix mes d’un any abans, segons dades del Departament d’Estadística publicades ahir. En concret, van entrar al país prop de 692.000 persones el març d’aquest 2017. 
 
Al detall, van arribar el mes de març uns 409.000 excursionistes, que venen a passar el dia, un 0,6% més que un any abans. A més, van venir al març uns 283.000 turistes, que pernocten mínim una nit al Principat, una xifra que representa un 9,9% menys que el mateix mes de l’exercici anterior. Cal destacar, que el 2016 els dies festius de Setmana Santa van ser de divendres 25 a dilluns 28 de març, mentre que enguany ha tingut lloc del 14 al 17 d’abril.

Per nacionalitats, van venir prop de 238.000 francesos, cosa que comporta un increment del 5% en comparació al 2016. L’increment, principalment, ha estat per l’augment d’excursionistes que va pujar un 9,4 %, mentre que el de turistes es va reduir un 16,8%. Per contra, va caure l’arribada de visitants espanyols un 8,4% i els d’altres països un 6,9%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT