PUBLICITAT

Vela destaca el progrés i les millores de l'ensenyament

  • La ministra va recordar Tourreau durant la inauguració del nou curs escolar
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vela i Cela durant la inauguració del curs, ahir. Foto: TONY LARA

La Ministra d'Educació, Susanna Vela, va tenir ahir un reconeixement especial per als mestres del curs escolar passat, així com va destacar els avenços que s'han aconseguit des del treball del ministeri. Les millores en la situació laboral dels treballadors temporals, el reconeixement del Batxillerat andorrà per poder accedir a les universitats espanyoles i els avenços tecnològics com la missatgeria electrònica i les noves plataformes virtuals van ser els aspectes que va subratllar la ministra.

Vela va fer aquestes declaracions en el marc de la inauguració del nou curs escolar, el qual va dedicar a Patricia Tourreau, excònsol menor de Canillo, que va perdre la vida dimarts en un accident de trànsit a França. A més de la ministra, l'acte va comptar amb l'escriptor, pedagog i mestre Jaume Cela Ollé, que va oferir una conferència sota el títol Fer de mestre avui. Cela va parlar sobre la importància de la societat canviant en què vivim, dels conflictes que es troben dins de l'aula i del paper de l'escola per guiar l'alumne i preparar-lo per al que es trobarà a la vida.

En la seva ponència, Cela va subratllar que la societat actual duplica el seu coneixement cada cinc anys i que per tant no es pot parlar de fer de mestre en una època determinada, sinó de "fer de mestre avui", segons va informar l'ANA.

Com a conflicte específic actual va esmenar els moviments migratoris, i va valorar positivament trobar-se amb disputes a l'aula perquè assegura que "és la millor manera de poder abordar situacions que es trobaran els alumnes en altres àmbits". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT