PUBLICITAT

El Govern veu inviable la proposta d'horaris comercials d'ApC

  • Bartumeu recorda que és necessària una proposició de llei que reguli aquest marc
  • L'Executiu titlla les consideracions de Nomen d'"alarmistes i catastrofistes"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jaume Bartumeu saluda Eusebi Nomen, aquest dimarts. Foto: TONY LARA

El Govern considera que la proposició de llei presentada pel grup parlamentari ApC sobre els horaris comercials no és viable, ja que del seu contingut "se n'extreuen mancances evidents i aspectes que cal millorar substancialment", segons figura al criteri publicat ahir al Butlletí del Consell General. Al document s'apunta com "aquest criteri no exclou que es considera necessària una proposició de llei que reguli de forma clara el marc d'establiment dels horaris comercials".

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va clarificar que els successius decrets a través dels quals s'han regulat els horaris comercials no incompleixen la Constitució, tal com alertava ApC. En aquest mateix apartat, ApC feia referència a la "confusió" i les "tensions" suscitats arran del darrer decret d'horaris comercials. En aquest punt, l'Executiu va manifestar que no comparteix les consideracions "alarmistes i catastrofistes" expressades al preàmbul de la proposició. De fet, afegeix que les mostres de rebuig al decret expressades per una part dels agents econòmics no ha comportat "especials tensions".

Bartumeu va coincidir amb ApC que seria un avenç adaptar a la pràctica real les actuacions de determinats establiments comercials però va criticar la indefinició a l'hora de determinar alguns aspectes que afecten al comerç de barri o a les benzineres. D'altra banda, l'Executiu no està d'acord amb la proposta de tancament obligatori l'1 de maig sempre que s'escaigui en dilluns.

ALTRES ACTUACIONS
D'altra banda, Sindicatura va acceptar a tràmit la Proposició de llei de modificació de la llei de creació i funcionament del raonador del ciutadà, en la línia de reforçar l'àmbit d'actuació en el camp de la seva competència introduint la Convenció sobre els Drets de l'Infant adoptada per l'ONU.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT