PUBLICITAT

La Massana redueix el 32% el seu dèficit durant el segon trimestre

  • El resultat pressupostari al juny indica una diferència negativa de 831.000 €
  • L'oposició augura un endeutament global per sobre dels 50 milions a final d'any
CLARA GARNICA
LA MASSANA

La Massana va presentar ahir en sessió de Comú el resultat pressupostari del primer semestre de l'any, tancat amb una diferència negativa de 831.024,68 euros. Aquestes xifres, i tenint en compte que durant el primer trimestre la diferència negativa superava els 1,2 milions d'euros, indiquen una reducció durant el segon trimestre del 32% del dèficit.

La millora de la situació pressupostària comunal es deu al reequilibri entre despeses i ingressos, que van situar-se al mes de juny al 43% i al 42% respectivament del total previst a final d'any, segons va explicar el conseller de finances, Miquel Llongueras. El conseller va assegurar que continuen amb els pronòstics de tancar l'any amb equilibri pressupostari, tenint en compte que "els ingressos executats se situaran, en el pitjor dels casos, en el 86% del que dicta el pressupost 2010".

L'oposició massanenca va mostrar el seu desacord per la manera en com s'està equilibrant el pressupost. Segons va manifestar la consellera Anna Blázquez, "cal intentar trobar altres rebaixes i no només reduir la partida d'inversions a la parròquia". Blázquez també va mostrar-se molt crítica amb les xifres d'endeutament global del comú presentades ahir, i que parlen d'una reducció de 2,6 milions d'euros, passant dels 48,9 del primer trimestre als 46,3 del segon. La consellera va voler destacar que al tancament del segon semestre no estaven inclosos els comptes de Vallnord, "quan s'afegeixi Emap tornarem a nivells de l'any passat", va assegurar. Segons Blázquez, a final d'any "l'endeutament estarà per sobre del 50 milions d'euros".

CONVENI AMB ORDINO
D'altra banda, la consellera Míriam Avellana va expressar el seu rebuig al nou conveni entre Ordino i la Massana, que possibilitarà la gestió conjunta de les dues escoles d'art. Segons la consellera, "no s'ha negociat de manera equilibrada i ens hem sotmès a les normes del comú ordinenc". Avellana va posar com a exemple l'augment dels preus per aquest curs (15 euros més per trimestre) i la inclusió d'una matrícula prèvia de 63 euros que hauran de pagar els inscrits.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT