PUBLICITAT

Andorra La Vella

Marfany es fixa aquest any per tenir la llei de reproducció assistida

El ministre assegura que més empreses sanitàries «s’interessen» pel país i que espera aprovar la legislació «aviat»

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany.
El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany. | MARICEL BLANCH
El ministre de Salut, Carles Álvarez, espera que la llei de reproducció assistida estigui aprovada «ben aviat, abans que s’acabi l’any», així ho va destacar ahir el mateix ministre durant la 3a Marató de donació de sang, que es va celebrar a la plaça Lídia Armengol d’Andorra la Vella. 
 
Es tracta d’una legislació força complexa i que ha despertat opinions de tot tipus des de les diferents administracions i entitats del país. Per aquest motiu, l’Executiu s’està prenent el marc legislatiu amb calma (doncs fa prop d’un any que es parla de la llei) i està intentant definir al màxim les especificitats que conformaran aquest marc.
 
Marfany va destacar que un cop s’aprovi la llei, «les empreses ja decidiran si volen venir al país», perquè coneixeran les normes i llavors valoraran si volen «acollir-se» a elles. Tanmateix, el ministre va afegir que pel que sap, l’Institut Marquès –que ha estat una de les clíniques de reproducció assistida que fins ara ha mostrat més voluntat en instaurar-se a Andorra– «encara està interessat en venir». Tot i això, Marfany va remarcar que la nova llei no s’està elaborant únicament per aquesta entitat, i és que la legislació «estarà oberta a totes les empreses del sector» que tinguin intenció de venir. 
 
Empreses sanitàries / Precisament, Marfany va remarcar que cada cop més empreses sanitàries s’estan «interessant» en l’evolució del Principat. I és que «amb l’obertura econòmica, el camp mèdic també ha quedat obert i diferents entitats del sector volen operar aquí. Sobretot, són petites empreses que van apareixent poc a poc». 
 
A més, Marfany va assegurar que a hores d’ara «hi ha altres demandes» sobre la taula del ministeri per instaurar establiments de l’àmbit de la Salut a Andorra. Des dels departaments «estem valorant totes les propostes i les estudiarem per veure si en un futur aquestes empreses es podran implantar o no», va afegir el ministre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT