PUBLICITAT

L'Executiu estudia l'impacte d'assumir els serveis socials

  • El Govern donarà resposta a les propostes comunals el 5 d'octubre vinent
  • A més del cost, els mandataris nacionals analitzaran com assumir la gestió
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els representants de l'Executiu reunits amb els cònsols, dimarts. Foto: TONY LARA

El Govern amb el document de la proposta dels cònsols sobre el canvi de delimitació de competències lliurat el passat dimarts damunt la taula, sobretot pel que fa als serveis socials, està estudiant l'impacte econòmic que pot suposar assumir les subvencions en matèria social que fins ara paguen els comuns. A més del cost, l'Executiu té pendent esbrinar el pes que pot suposar pel que fa a la gestió. Així ho va explicar ahir el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, que va avançar que la decisió del govern es podrà concretar més el proper 5 d'octubre, data de la pròxima reunió prevista entre els set mandataris comunals i els representants de l'executiu.

"El sentit de la reunió (del passat dimarts amb els cònsols) era el de posar de manifestar la preocupació forta dels Comuns en matèria social, ara s'ha de determinar quins serveis són necessaris, i qui ho ha de pagar, així com les diverses conseqüències que pot tenir a l'assumir la responsabilitat, el finançament i la contractació de personal", va explicar Bartolomé a la roda de premsa d'ahir.

El portaveu del Govern també va explicar que l'interès de l'Executiu no va només dirigit a esbrinar el cost que li pot suposar agafar les competències socials dels Comuns, sinó que també ha d'estudiar altres qüestions com la gestió, i les competències en quan al manteniment i titularitat d'edificis.

Bartolomé va explicar que es pretén treballar per "donar una solució satisfactòria" quant a la modificació de la llei de competències. Segons va indicar el portaveu del Govern, l'objectiu o la voluntat, en aquest aspecte "té una coincidència alta", pel que fa a les postures tant dels responsables comunals com dels de l'Executiu.

Els serveis de guarderies, escoles bressol i menjadors socials, entre d'altres, estan pendent d'una modificació en matèria de finançament i de gestió, que els Comuns i el Govern hauran d'acordar en els pròxims mesos.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT