PUBLICITAT

Barcelona

El patronat renova les bases dels premis Ramon Llull

El guardó honorífic de promoció internacional de la creació catalana passa a tenir dotació econòmica

Per EL PERIÒDIC

Els membres de la Patronal de la Fundació Ramon Llull es reuneix al Palau Baró de Quadras, ahir.
Els membres de la Patronal de la Fundació Ramon Llull es reuneix al Palau Baró de Quadras, ahir. | GOVERN D\'ANDORRA
El Patronat de la Fundació Ramon Llull es va reunir ahir al Palau Baró de Quadras, la seu de l’Institut Ramon Llull, per modificar les bases dels premis internacionals que aporta l’entitat. 
La trobada va servir per presentar els principals projectes que es desenvoluparan properament, entre els quals destaca la nova convocatòria dels Premis de la Fundació Ramon Llull, els guardons internacionals destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els premis es lliuraran a Andorra el mes de novembre,
 
Segons informa el Govern, els premis que s’atorgaran a partir d’aquesta edició són: el Premi internacional Ramon Llull de catalanística i a la diversitat lingüística, que modifica la seva dotació per passar a ser de 6.000 euros compartits entre la Fundació Congrés de Cultura Catalana i la Fundació Ramon Llull; el Premi Ramon Llull a la Promoció internacional de la creació catalana, que passa de ser honorífic a tenir una dotació econòmica de 4.000 euros, i que reconeixerà la trajectòria del premiat en comptes de distingir una manifestació cultural concreta de l’any precedent, i el Premi Ramon Llull de Traducció literària, que manté la dotació de 4.000 euros.
 
Fundació Ramon Llull / La Fundació Ramon Llull es va constituir entre el Govern i l’Institut Ramon Llull el 31 de març de 2008. El 15 de gener de 2009 s’hi van incorporar el Consell General dels Pirineus Orientals, l’Alguer i l’Associació Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. El juny del 2013 s’hi va incorporar la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i el 2015 l’Ajuntament de Barcelona. Enguany s’hi ha reincorporat el Govern Balear a través del seu vincle amb l’Institut Ramon Llull.
 
A la reunió hi van participar Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports; Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Lluís Maicas, delegat del Govern balear per a l’IRL; Xavier Marcé, assessor de presidència de l’Ajuntament de Barcelona; Jérôme Parrilla del Consell Departamental dels Pirineus Orientals; Montserrat Planelles, cirectora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra, i Vicenç Villatoro, Director de la Fundació Ramon Llull. 
 
També hi van assistir Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Bartomeu Gili, president de la Xarxa de municipis i entitats de les Illes Balears i batlle d’Artà; Diego Gómez García, president de la Xarxa de Ciutats Valencianes i alcalde d’Alzira; Josep Marcé, gerent de l’IRL, i Inés Sanchez, secretària de la Fundació Ramon Llull. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT