PUBLICITAT

Ordino

Un expert recorre els més de mil anys d’existència dels samurais

El ponent apropa la cultura japonesa i l’origen i desaparició dels guerrers

Per EL PERIÒDIC

L’historiador i investigador, Jonathan Lopez-Vega, ahir.
L’historiador i investigador, Jonathan Lopez-Vega, ahir. | ANA / C. G.
Ordino va celebrar ahir l’última de les conferències del cicle Geografies, dedicat a la cultura japonesa. L’encarregat de posar punt i final a les ponències va ser l’expert en el país nipó, Jonathan Lopez-Vera, amb la xerrada d’Una història de samurais, amb H majúscula. Lopez-Vera és investigador i professor de la Universitat Pompeu Fabra, expert de la història japonesa premoderna, autor del blog www.historiajaponesa.com i del llibre Historia de los samurais, segons informa l’ANA.  
 
La història dels samurais / A través d’aquesta conferència, amb un to divulgatiu i distès, el professor va voler fer arribar la història dels samurais a un públic general que no necessàriament tingui coneixements previs sobre la temàtica. Lopez-Vega va repassar els més de mil anys d’existència dels samurais, centrant-se sobretot en el seu origen i la seva desaparició.
 
D’altra banda, el conferenciant va voler celebrar que s’hagi dedicat aquesta primera edició de Geografies al Japó i va valorar de forma molt positiva el nivell dels convidats, com ara la professora Shigeko Suzuki. 
 
Al cicle encara li queden tres sessions de cinema japonès i dos tallers abans de finalitzar el dia 21 de maig. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT