PUBLICITAT

Els entrenadors de Primera pronostiquen una Lliga previsible

  • Pidasa, Matecosa, Lusitans i Escale tornen a ser favorits i es preveu batalla per la salvació
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una acció del Pidasa-Matecosa de la Supercopa, dissabte passat. Foto: TONY LARA

El diumenge vinent arrencarà la Lliga a la Primera Divisió i es preveu una Lliga previsible segons els entrenadors dels vuit equips que competiran en la campanya 2011-2012 a l'elit del futbol nacional. No hi han sorpreses: tots assenyalen el Pidasa i el Matecosa com a màxims candidats a ser campions, la gran majoria veuen de nou en play-off el Lusitans la Posa i l'Escale Santa Coloma i en el que sí que coincideixen és que hi haurà batalla en la lluita per la permanència, en la qual hi hauran el Gestions JR Principat, Encamp, Construccions Modernes Inter d'Escaldes i el recent ascendit La Fira d'Andorra Casa Benfica.

EL PIDASA, A DEFENSAR EL TÍTOL
L'equip de Xavi Roura ha guanyat en profunditat de banqueta amb les incorporacions de Fité, Xinos, Samir, Lucho, Alejandro, Renato i Txema. "Hem de mantenir la línia de l'any passat", va destacar el tècnic. De nou sembla que serà el rival a batre, tot i que Roura va destacar: "La competència a dalt serà enorme perquè les diferències entre uns i altres són molt curtes, ho demostra la Supercopa". I d'equip revelació no preveu cap ni un: "En algun partit pot haver sorpreses però no en la taula quan acabi la Lliga".

EL MATECOSA, AMB LESIONATS
El Matecosa ja comença amb problemes ja que està intentant tenir a punt Edu Peppe, Juanito i Carballo, a més de Víctor Hugo, que encara entrena al marge del grup. "És important començar bé perquè a partir de la tercera jornada comencen els partits durs", va aventurar Julio Ferreros. El tècnic lauredià, com Roura, veu d'entrada una gran diferència entre els quatre primers i la resta; com a objectiu: "lògicament volem tots els títols, com cada any", va avançar Ferreros, que també va aventurar diferències mínimes en la part alta: "Els fitxatges dels grans s'han produït per anar a un altre gran".

Lluís Miquel Aloy demana al seu Escale "donar un pas endavant". El tècnic té curts objectius que van en escala: "Primer hem d'acabar entre els quatre primers, després anar a Europa i per últim, "si es pot", tornar a tenir opcions de guanyar la Lliga. Té com a darreres incorporacions Àlex Roca i Gonçalves, que venen a pujar el nivell de la plantilla.

Vicens Marqués ha fixat, com l'Escale, Europa com a gran meta del Lusitans però amb una mentalitat ambiciosa: "Hem canviat molts jugadors i d'inici volem assaltar la Lliga". Els fitxatges de Maicon, Leo o Raya avalen les paraules del tècnic.

Emiliano, que dirigeix el Principat, buscarà trobar l'equilibri entre la veterania d'alguns dels jugadors i la qualitat de les cares noves i no descarta entrar al play-off d'ascens, "però primer hem de salvar-nos".

Alipio Ferreira, entrenador de l'Inter d'Escaldes, comença un projecte de futur amb diverses incorporacions de gent jove i va avançar: "Tenim equip per salvar-nos però patirem segur".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT