PUBLICITAT

La FACA arrenca el compromís del Govern de revisar els tancaments

  • La nova presidenta de la Federació es troba amb Benet i Bartumeu
  • La reunió serveix per replantejar les cinc tardes pendents fins a final d'any
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Susagna Venable i Albert Ginesta, de la FACA, saluden el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ahir. Foto: TONY LARA

La Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA) valora molt positivament la reunió que van mantenir ahir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet, per la cordialitat amb què es va desenvolupar la trobada, però sobretot pel compromís que van arrencar dels membres de l'Executiu d'estudiar la possibilitat de permetre l'obertura dels comerços alguna de les tardes de diumenge que, segons el decret d'horaris comercials vigent, són d'obligat tancament. Dels vuit diumenges afectats pel decret, encara en queden cinc, un dels quals coincideix amb el pont de la Mercè a Barcelona.

"El Govern intentarà canviar alguns dels diumenges afectats pel decret d'aquest any", va explicar la presidenta de la Federació, Susagna Venable, en declaracions a aquest rotatiu. Aquesta és justament una de les reivindicacions que Venable es va comprometre a traslladar al Govern el mateix dia que va assumir la presidència de la FACA, el mes d'agost passat.

En relació amb el decret de tancament de vuit diumenges a partir de les dues la tarda --originalment eren deu--, el comunicat emès pel Govern un cop acabada la reunió assenyalava que el cap de Govern va comentar als representants de la FACA que, "en breu", es disposarà del resultat de l'enquesta encomana a l'Institut d'Estudis Andorrans, un estudi que ha d'analitzar la repercussió que ha tingut aquesta mesura sobre l'activitat comercial al país. Segons el mateix comunicat, Bartumeu va reiterar la "voluntat de diàleg" amb el sector i la plena disposició per trobar, en les properes setmanes, una fórmula que satisfaci plenament els comerciants.

DEU DIUMENGES DE FESTA
En aquest sentit, la presidenta de la FACA va afirmar que tant el cap de Govern com el ministre de Comerç es van mostrar disposats a estudiar la proposta de la Federació, que passaria per donar deu diumenges sencers de festa als treballadors del comerç a canvi de tenir la llibertat d'obrir els establiments. Aquesta proposta, que implica que els comerços estableixin els torns de treball que creguin convenients per compaginar l'obertura amb les festes dels empleats, és compatible en un principi amb la voluntat del Govern de "permetre als treballadors d'aquest sector compaginar la vida laboral amb la personal, almenys deu diumenges l'any".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT