PUBLICITAT

Serrat diu que sí

  • Obrirà el cartell el 23 d'octubre al poliesportiu amb el seu homenatge a Miguel Hernández
  • El jazz torna amb Eliane Elias, i els Virtuosos de Viena substitueixen la tradicional nit simfònica
A. L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Serrat, en l'última compareixença al Principat, al 2005 amb 100x100 Serrat. També va ser al poliesportiu. Foto: EL PERIÒDIC

L'idil.li entre Andorra i Joan Manuel Serrat es remunta al 1966, quan va debutar al desaparegut Refugi. I continuarà aquest 2010, tal com havia avançat al juny EL PERIÒDIC. L'organització de la Temporada de música i dansa va confirmar ahir que el cantautor ha fet un forat en el tram final de la gira d'Hijo de la luz y de la sombra i que portarà a la capital la seva personal contribució al centenari del poeta alacantí Miguel Hernández. La cita és el 23 d'octubre, en la vetllada inagural de la 17a Temporada. Atenció, perquè Serrat no cantarà al Centre de congressos, escenari habitual, sinó al poliesportiu. Un canvi obligat per l'aparatosa escenografia que acompanya l'espectacle i que, a més, permetrà incrementar l'aforament fins a les 2.200 localitats. El miracle s'aconseguirà habilitant a la pista del pavelló una platea amb mig miler de seients, que s'afegiran als 1.700 espectadors que caben a les graderies. Les localitats per a aquest primer concert es posaran a la venda a partir del 20 de setembre (20 euros al galliner; 35 a la platea). El repte és omplir: una fita factible si es té en compte que les dues últimes visites de Serrat --al 2002 als Serradells, amb Versos en la boca, i al 2005 al poliesportiu, amb 100x100 Serrat-- es van saldar amb sengles plens.

Hijo de la luz y de la sombra serà sens dubte el plat fort d'una Temporada que manté el format de l'última edició --cinc vetllades en lloc de les sis històricament habituals-- i que recupera la vetllada de jazz amb la pianista i vocalista brasilera Eliane Ros, una de les veus més carismàtiques del panorama internacional --el programa la posa a l'alçada de Diana Krall i Nora Jones-- i que compareixerà amb trio de bateria, contrabaix i guitarra. Però com que no es pot tenir tot, el cartell perd a canvi dos dels plats habituals dels últims temps: aquest curs no hi haurà ni recital d'un concertista de nivell mundial --recordem el ple absolut del violoncel.lista Yo-Yo Ma, l'any passat-- ni la vetllada simfònica que es va convertir en un dels segells de la Temporada des de la inauguració del nou Centre de congressos, tres anys enrere. La culpa --ja se sap-- és de les estretors econòmiques, que han obligat a rebaixar el pressupost de la Temporada des dels 325.000 euros de l'última edició fins als 300.000 de l'actual. Una tisorada que anirà tota a càrrec del Comú, perquè BIBM manté el seu històric patrocini i aportarà els mateixos 140.000 euros de l'any passat.

No hi busquin, doncs, nit simfònica ni recital amb patum. Però sí música clàssica. I a més, amb vocació eminentment popular: els Wiener Virtuosen --integrada per onze primers faristols de la celebèrrima Filharmònica de Viena-- clausuraran la Temporada amb una selecció de les peces del concert de Cap d'Any que curs rere curs es converteix en l'emissió de clàssica més seguida de l'any televisiu. "Aquest any no ens hem pogut permetre el luxe d'una formació simfònica al complet, però la Wiener constitueix també un luxe... de cambra", argumenta el director artístic, Josep Maria Escribano.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT