PUBLICITAT

Ordino

18 artistes opten al premi Ordino Jardins d’Art

La segona edició tindrà lloc el primer cap de setmana de setembre

Per EL PERIÒDIC

Una imatge de l’artista Nitescu Iona Dana, de Romania.
Una imatge de l’artista Nitescu Iona Dana, de Romania. | COMÚ D\'ORDINO
Divuit artistes, 11 dels quals andorrans, opten a la segona edició del premi Ordino Jardins d’Art, una convocatòria internacional d’arts visuals de caràcter biennal. La segona edició tindrà lloc el primer cap de setmana de setembre, els dies 2 i 3. Entre el 21 de març i el 8 de maig s’han rebut 25 projectes d’artistes procedents de set països: França, Còrsega, Romania, Espanya, Alemanya, Bèlgica i Andorra, que es mostren a l’exterior, en places, carrers i jardins del poble d’Ordino.
 
L’organització del certamen ha anat a càrrec del Comú d’Ordino amb la col·laboració de la galeria Agüí d’Andorra la Vella, que forma part del jurat i dota part del primer premi amb una exposició individual pel millor artista. El comú atorga una dotació dinerària de 2.500 euros al millor concepte (primer premi) i una altra a la millor obra amb 1.000 euros (segon premi). Així mateix, el Ministeri de Cultura és col·laborador del projecte que aporta els artistes nacionals Joan Xandri i Helena Guardia com a membres del jurat. 
 
Representants del país / Els artistes andorrans seleccionats són els següents: Martin Blanco, La moderna aroma de la Vida, art digital; Jaume Campmany, pintura; Jeniffer Ferrer, escultura; Jean Luc Herbert, Ne me quitte pas, fotografia; Àstrid Janer, pintura i dibuix; Reinaldo Márquez, art digital; Alexia Navarro, Feelings, il·lustració; Gemma Piera, Paraules, ceràmica; Emma Regada, escultura; Alfons Valdés, pintura; i Zhihong Zheng, pintura.
 
La resta de treballs són de Monique Couderc (França), pintura; Juan Manuel Gonzalez (França), il·lustració; Delohine Graul (Bèlgica), instal·lació; Nitescu Iona Dana (Romania), El Sol i la Lluna, instal·lació; Miguel Lebron (França), Les Chants de la Terre, pintura i performance; Lina-Lou (França), pintura, i William Victorino (França), pintura. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT