PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El concurs de literatura Sant Jordi atorga 4.000 euros en premis

Més de 300 alumnes participen a la 25a edició del certamen

Per El Periòdic

Una de les guanyadores recull el premi.
Una de les guanyadores recull el premi. | ANA / M. M.
El Concurs Literari Sant Jordi va premiar ahir els millors treballs en narrativa, poesia, teatre i assaig dels alumnes de secundària, batxillerat i formació professional de tots els centres dels tres sistemes educatius. El Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria va ser l’escenari escollit per guardonar un total de 22 treballs en la 25a edició del certamen, organitzat pel col·legi espanyol María Moliner i la conselleria d’Educació de l’ambaixada d’Espanya a Andorra.
 
Els premis Sant Jordi tenen com a principal objectiu promoure i estimular les inquietuds literàries dels joves, alhora que fomenta el gust per la lectura i en facilita la seva manifestació en les tres llengües de cultura del país: català, castellà i francès. També s’inclou un premi especial per a les obres escrites en anglès i portuguès i en total, es van repartir  uns quatre mil euros en premis, repartits en quatre modalitats: narrativa, poesia, teatre i assaig. 
 
L’entrega de premis va dividir-se  en dues categories: majors i menors de 15 anys. El guanyador del primer premi va rebre 300 euros i el del segon, 150, igual com els premis especials en llengua anglesa i portuguesa. A més, es van concedir dos accèssits de 50 euros per modalitat i categoria. El director de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Marc Jover, va lloar la feines dels 300 alumnes participants i va indicar que el llibre que recopila totes les obres premiades, és «un tresor que tothom hauria de llegir». 
 
Sara Miño i Clara Caralp van guanyar en narrativa, Nuria García i Eva Sola en poesia i Mercè Joval i Marc Camardons en teatre. En l’apartat d’assajos, Judit Villaverde i per acabar, el premi especial en anglès va ser per a Xavier Estañol i Sara Rojo en portuguès.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT