PUBLICITAT

Catalunya tindrà un Institut de la llet i els productes làctics

És una de les 15 accions previstes en el Pla del sector làctic català

Presentació de la iniciativa.
Presentació de la iniciativa.
Catalunya comptarà amb un Institut de la llet i els productes làctics. Aquesta institució, que tindrà com a objectiu posar en valor el consum de la llet i els productes làctics, estarà liderada pel propi sector, amb l’impuls inicial de l’Administració, i treballarà en àmbits com el de la nutrició, la salut o la sostenibilitat.
Aquesta és una de les 15 accions que conformen el Pla del sector làctic català 2017-2019, que ha presentat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Meritxell Serret, en el marc del Dia Mundial de la Llet. El pla és fruit del treball, de més d’un any i mig, d’un grup d’experts format per l’Administració, membres del sector i especialistes en diferents àmbits. La intenció és potenciar el sector lleter català perquè «pugui fer front als reptes que té plantejats i aprofitar noves oportunitats que garanteixin la viabilitat i el desenvolupament de les explotacions del país».
La consellera ha explicat que el sector lleter català ha viscut en els darrers anys una difícil situació, sobretot a partir de la desaparició de les quotes lleteres, però que alhora ha sofert una innegable transformació i que avui és un sector altament professionalitzat.
El Pla del sector làctic català 2017-2019 s’estructura en tres grans eixos: millora de l’eficiència de la producció lletera, la comercialització i promoció, i la innovació i transferència. La proposta es concreta en 15 actuacions encaminades a garantir vies de continuïtat al sector i aconseguir un major valor afegit als seus productes.
Són línies d’actuació en la millora en la gestió de la producció de llet i en la competitivitat tant de productors com de la indústria transformadora; la promoció i diferenciació dels productes agroalimentaris catalans; la intensificació de campanyes d’informació als consumidors; el suport als productes ecològics; el foment a la internacionalització; el suport a la innovació i transferència del coneixement, i el foment a l’associació de la producció per a millorar la comercialització.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT