PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Saetde encara gestionarà els terrenys durant 20 anys més

La concessió actual del domini esquiable finalitzarà en dues dècades

Per EL PERIÒDIC

Una part del domini esquiable de Saetde.
Una part del domini esquiable de Saetde. | TONY LARA
El conveni vigent entre el Comú d’Encamp i la societat Saetde en relació a la concessió dels terrenys que alberga el domini esquiable finalitzarà en dues dècades, així ho estableix el contracte que van signar ambdues parts fa més de 50 anys. 
 
Tot i això, l’any 2015 el comú encampadà i la societat d’esquí van establir un acord d’intencions que proposava ampliar la concessió fins el 2065, malgrat que a dia d’avui encara no hi ha un conveni legal que ratifiqui dit acord.  
 
L’acord / Entre altres termes, l’acord donava la possibilitat a Saetde d’explotar els terrenys de la zona d’Envalira fins al riu de Massat, a canvi de renunciar a la zona del Cercle de Pessons i Cubil. 
 
Així mateix, permetia una rebaixa de l’1% en el cànon que Saetde ha de pagar al comú, mentre que la corporació passaria a pagar un 10% menys per la gestió del Funicamp. 
 
Aquestes premisses (que es van negociar amb el comú anterior), només s’establiran si l’actual corporació hi està conforme i si finalment s’acaba ratificant l’acord d’intencions. Al respecte, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ja va informar dijous passat que el comú i Saetde estan negociant per «desencallar» la situació, i que si a finals d’aquest any no s’arriba a un consens, l’acord es donarà per acabat. Llavors, es mirarà d’establir altres camins de negociació o d’arribar a un acord diferent al que s’ha estat estudiant des de fa gairebé dos anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT