PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra celebra el dia del Medi Ambient amb expedicions

L’objectiu és que els visitants s’impliquin en l’estudi de caràcter científic sobre els efectes del canvi climàtic

Per EL PERIÒDIC

Activitats per commemorar el Medi Ambient.
Activitats per commemorar el Medi Ambient. | CENMA
El proper dilluns se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una efemèride que té origen l’any 1972 a l’Assemblea General de les Nacions Unides. Aquest any, el tema escollit per recalcar la cita és Connectar les persones amb la natura.
 
Una de les iniciatives que tindran lloc a Andorra per commemorar el dia seran les expedicions per turistes que organitzen en col·laboració el Cenma (de l’Institut d’Estudis Andorrans), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, amb el suport també d’EarthWath Institute, d’Andorra Turisme i del Comú d’Ordino. 
 
L’objectiu d’aquestes expedicions és que els visitants s’impliquin en l’estudi de caràcter científic sobre els efectes del canvi climàtic i sobre el medi natural en un país de muntanya.
 
En total, aquest any seran nou els equips internacionals que visitaran la vall d’Ordino entre el maig i l’octubre. Cada grup passarà nou dies a Andorra treballant directament amb la fauna i flora d’alta muntanya per descobrir com el canvi climàtic està modificant aquest hàbitat i quines adaptacions es generen per tolerar-lo. El passat mes de maig ja van venir les dues primeres expedicions, amb una vintena de participants d’arreu del món. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT