PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Segona millor marca en nombre de medalles

Amb 17 metalls Andorra iguala la xifra obtinguda a Mònaco 2007 i Xipre 2009

Per EL PERIÒDIC

Marcos Sanza i Toni Bernadó, al podi dels 10.000 metres.
Marcos Sanza i Toni Bernadó, al podi dels 10.000 metres. | COA
La delegació andorrana va concloure els Jocs dels Petits Estats amb la segona millor xifra de medalles aconseguida a l’esdeveniment, igualat en dues edicions més. En total a San Marino es va aconseguir un or, sis plates i 10 bronzes.
 
Els 17 metalls són els mateixos que Andorra va obtenir a Mònaco 2007 i a Xipre 2009. Aquesta xifra només s’ha superat en una ocasió, va ser el 2005, amb els Jocs disputant-se al Principat. Per diferents circumstàncies, com el fet de comptar amb un major nombre d’esportistes, Andorra va aconseguir adjudicar-se fins a 31 medalles, amb vuit ors, 14 plates i nou bronzes. En sentit contrari, la pitjor xifra va ser a Luxemburg 2013, amb només sis. A Liechtenstein 2011 es va arribar a les 15 i a Islàndia 2015 a les 11.
 
Últim lloc a San Marino / Tot i haver augmentat el número, Andorra finalitza a la darrera plaça del medaller. Els altres vuit països participants van sumar més metalls. El primer en aquesta edició va ser Luxemburg, que es va acostar al centenar per acumular-ne un total de 98, amb 38 ors, 36 plates i 24 bronzes. La segona del rànquing va ser Xipre amb 84. A continuació els van seguir Islàndia (60), Mònaco (34), Montenegro (31), San Marino (30), Malta (29) i Liechtenstein (18). 
 
 El president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, va expressar el desig abans de desplaçar-se a San Marino d’arribar als 15 metalls, però esperava comptar amb més esportistes nacionals al caixó més alt del podi guanyant les seves competicions. L’únic or andorrà en aquesta edició el va aconseguir l’equip de vòlei platja. Les plates van venir del conjunt masculí de ciclisme en ruta, petanca per equips, Marcos Sanza, Nahuel Carabaña, Pol Moya i Laura Sallés. Els bronzes se’ls van adjudicar Sanza, Moya, Dayane Huerta (2), Clàudia Guri, Toni Bernadó, Freddy Breton, Guy Díaz, Mònica Ramírez i Julio Pintado.
PUBLICITAT
PUBLICITAT