PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Viladomat diu que dissol Nevasa per divergències amb els socis

El màxim inversor de Saetde remarca que és una decisió meditada i espera que tingui el mínim de perjudicis

Per N.S.I

Una vista del Pas de la Casa i les seves pistes d'esquí.
Una vista del Pas de la Casa i les seves pistes d'esquí. | TONY LARA
Una setmana després que el Consell d’Administració de Saetde anunciés que dissolia Nevasa, Joan Viladomat ha parlat a través d’una carta que va enviar ahir als mitjans de comunicació. En aquesta missiva, Viladomat confirmava el trencament de la marca Grandvalira i donava a conèixer els seus arguments. «En la seva reunió del dia 25 de maig de 2017 i a proposta de les famílies Viladomat i Albareda, el Consell d’Administració de Saetde va acordar sol·licitar la dissolució de Nevasa, la societat que explota amb Ensisa i que explota, d’ençà l’any 2003, el domini esquiable de Grandvalira», exposa Viladomat. En concret, Nevasa està formada per Saetde, que el seu màxim accionista és Viladomat, i Ensisa, que el 51% és del Comú de Canillo. 
 
Ara, Viladomat dona a entendre en la carta que la resolució no s’ha pres en calent, sinó que porta temps rumiant-la. «La decisió ha estat meditada i és fruit d’una diferent percepció sobre el que suposa ésser socis d’una empresa comú, així com de divergències respecte a la mateixa», va destacar el director general de Saetde. 

La gota que ha fet vessar la copa ha estat la plataforma esquiable de Soldeu, que el Govern va declarar d’interès nacional a mitjans de maig. Viladomat va presentar un recurs en contra d’aquesta decisió perquè, segons va justificar llavors, la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme no permet declarar d’interès nacional una infraestructura esportiva. 

«L’última manifestació d’aquestes diferències ha estat l’impuls de la construcció de la plataforma de Soldeu, utilitzant la marca de Grandvalira, sense compartir prèviament ni el caràcter d’interès nacional del projecte ni la necessitat d’aquest», argumenta Viladomat. 
 
Amb el mínim d’impacte / A més, va exposar que ara la seva «voluntat» és que la dissolució comporti «el mínim de perjudici» a tots els sectors afectats. «Saetde reafirma el seu compromís amb l’estació i amb els pobles d’Encamp i del Pas de la Casa, centres turístics d’interès nacional que en la mesura de les nostres possibilitats, volem potenciar en interès de tots», conclou Viladomat en la carta.

Viladomat posseeix més del 50% de Nevasa i, per tant, té la potestat per posar punt final a la societat. Ara haurà de nomenar els liquidadors que hauran de resoldre Nevasa. Amb això, Grandvalira deixaria d’existir el 2019. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT