PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Servei d’Ocupació registra 470 demandants de feina el maig

La xifra és un 20,9% inferior a la de l’any passat i la més baixa d’aquest mes dels darrers vuit anys

Per L.R.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ahir durant la roda de premsa.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, ahir durant la roda de premsa. | SFGA / CESTEVE
El mes de maig va registrar la xifra de demandants de feina al Servei d’Ocupació més baixa dels darrers vuit anys, amb 470 persones inscrites. Així ho va anunciar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Si comparem les dades amb el mes anterior, la variació del maig és d’un 12,7% positiu, ja que el mes d’abril hi havia 417 persones registrades. En canvi, però, si comparem les xifres amb el mes de maig de l’any passat, el nombre de demandants s’ha reduït un 20,9%, passant de 594 als 470 actuals. Un seguit d’indicadors, va opinar Cinca, que «demostren que es manté la tendència a la baixa tot i tenir les oscil·lacions pròpies del mercat laboral temporal a Andorra».

D’altra banda, el ministre portaveu també va informar del nombre total d’assalariats del passat mes de març, ja que les dades de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) sempre s’obtenen amb un parell de mesos de retard respecte les del Servei d’Ocupació. Així, el tercer mes de l’any es van registrar un total de 39.334 persones assalariades, el que suposa una variació a l’alça del 2,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, en què n’hi va haver 38.260. Es tracta del nombre d’assalariats més elevat registrat en un mes de març dels darrers cinc anys.

Pel que fa la mitjana d’assalariats durant els darrers 12 mesos , se situa en 36.858 persones, amb una variació positiva del 2,1% respecte a les dades del mateix període anterior.

El fet que tant l’evolució de les xifres registrades pel Servei d’Ocupació com del nombre d’assalariats de la CASS sigui positiva reflecteix, segons el ministre «coherència i fiabilitat de les dades de les dues institucions». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT