PUBLICITAT

Cardelús sobreviu a la calor i es manté al top-10 a les sessions lliures

L’andorrà està a poc més d’un segon del primer classificat al circuit de Catalunya

Cardelús a tota velocitat a una recta, a les sessions lliures d’ahir.
Cardelús a tota velocitat a una recta, a les sessions lliures d’ahir. | CRT
Xavi Cardelús afrontarà demà una nova cita del Moto2 European Championship al circuit de Barcelona-Catalunya. L’andorrà va disputar dijous i ahir les dues sessions d’entrenaments lliures i ha anat de menys a més en dues jornades marcades per les altíssimes temperatures. Cardelús ha sabut sobreposar-se a aquest hàndicap, el qual ha incidit negativament en el rendiment dels pilots i les seves motos, i mantenir-se al top-10.
 
Cardelús va iniciar ahir la segona sessió lliure rebaixant en un segon la volta ràpida que havia aconseguit dijous amb un registre d’1:52.5. A la tarda, amb l’asfalt a més de 52 graus, les altes temperatures van generar més dificultats per rodar ràpid, però malgrat aquesta circumstància, el pilot de l’equip Stylobike va rodatr en uns temps molts semblants als de la sessió matinal i que el situen a només tres dècimes de la seva volta ràpida de l’any passat aconseguida en unes condicions de pista més favorables.
 
Des del punt de vista tècnic, el comportament de la suspensió posterior de la Kalex, va centrar una bona part de la feina: «Ha estat una jornada força profitosa. Des del punt de vista del pilotatge, he mirat de millorar en tres punts concrets del circuit i també hem buscat els reglatges ideals de la suspensió del darrere perquè en algunes zones, com ara la de l’estadi, la moto tendia a empènyer cap a fora en accelerar a causa de la calor», va comentar Cardelús. 
 
De cara a demà, va avançar que tocarà «fer alguns petits retocs» però, amb tot, avui confia a mantenir-se en el top-10 a les sessions classificatòries de cara a la graella de sortida a la primera de les dues curses de demà (12.00 hores i 15.00 h.), que estan programades a 17 voltes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT