Livigno

Magnífics resultats dels germans Casal a Livigno

Marc obté un onzè lloc, Òscar, un 16è i tots dos es mantindran al top-15

Marc Casalo, fos i content a l’arribada de la cita italiana de Livigno, ahir.
Marc Casalo, fos i content a l’arribada de la cita italiana de Livigno, ahir. | Albert Jorquera
La salvatge onada de calor que tant està afectant aquests dies no va anar malament als dos representants andorrans a la tercera cita de la Copa del Món Sky Classic que es va disputar ahir a l’estació italiana de Livigno. Els germans Casal van estar gairebé tota la cursa a la zona capdavantera tot i que el tram final, contrari a les seves característiques, els va fer perdre unes posicions en una cursa amb 34 km. de recorregut i 2.700 metres de desnivell positiu per la frontera italo-suïssa i amb trams tècnics de cords i cadenes. Marc va finalitzar l’11è i Òscar, el 16è. Així, s’espera que tots dos estiguin en el top-15 de la classificació general.

Els dos corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme van mantenir-se a no més d’un minut del líder a la primera pujada i al pas pel punt més alt i anaven cinquè i sisè i a la segona part, amb traçat nou, menys alpí i més de córrer, van perdre pistonada.

Menys temps, pitjor resultat / Amb tot, Marc va millorar en uns quatre minuts el registre aconseguit l’any passat –tot i que no era exactament el mateix recorregut– i sorprenentment ha acabat quatre posicions més avall. «Cada cop hi ha més corredors a la línia de sortida», va tractar de justificar ahir a una situació ben estranya d’explicar. Més mèrit li correspon al petit dels germans Casal tenint en compte que va patir cames a partir del quilòmetre 28: «He arribat a la meta destrossat, ho he donat tot», va apuntar.

Marc va aturar el crono en 4:13.23 i el seu germà Òscar , gairebé vint minuts més tard en una cursa a la qual es va imposar l’italià Tadei Pivk amb un temps de 3:52.42. Segon va ser e basc Aritze Egea (3:54.39) i tercer, el català Eduard Hernàndez (4:00.37). La quarta cursa, el pròxim cap de setmana a Dion, Grècia.

Orgué i Cardona s’imposen a la Casamanya Extrem

Una calor asfixiant i unes temperatures superiors als 30 graus eren el pitjor enemic per als més d’un centenar de participants que es van donar cita ahir a la Casamanya Extrem, però aquest no va ser suficient motiu perquè el guanyador, el català Nil Cardona, completés l’ascensió al pic des del centre de la vila d’Ordino en menys d’una hora.

El temps, 59.25, superava en uns 45 segons el temps del segon classificat, el resident Agustí Roc en una categoria masculina a la qual va faltar el màxim favorit, Ferran Teixidó, i a la qual es troba Xavi Areny a la setena plaça.

En noies sí que va guanyar la favorita, la vigent campiona del món  Laura Orgué, que es va imposar amb una superioritat insultat. Un temps d’1:08.51 que hauria estat top-ten en homes i amb més d’onez minuts sobre la segona, Maider Fraile.