PUBLICITAT

Andorra la Vella

Llum verd a l’EuroCup

Andorra Turisme i MoraBanc ajuden al BC Andorra amb els diners que calen per jugar competició continental

Per Iván Moure

Gorka Aixàs (esquerra), Mireia Maestre i Betim Budzaku (dreta), ahir a la seu d’Andorra Turisme, on es va anunciar el ‘sí’ a jugar l’Eurocup.
Gorka Aixàs (esquerra), Mireia Maestre i Betim Budzaku (dreta), ahir a la seu d’Andorra Turisme, on es va anunciar el ‘sí’ a jugar l’Eurocup. | Maricel Blanch
El Consell directiu de l’EuroCup va publicar el 14 de juny passat la llista dels 24 equips que tenien dret a disputar la segona competició europea de clubs la pròxima temporada. En ella apareixia el MoraBanc Andorra, que no va trigar a pronunciar-se alertant que la seva participació depenia de trobar els diners de més que necessitaria i que tenia fins a finals de mes per fer-ho. Sis dies després, ja ho ha aconseguit. Andorra Turisme i MoraBanc, els seus dos patrocinadors més grans, li aportaran el gruix dels 300.000 euros que donen llum verd a l’EuroCup.
 
«Avui és un dia molt important per a la història del club. 22 anys després, tornem a jugar competició europea», va anunciar amb orgull Gorka Aixàs. «Això és el que ens toca perquè ens ho hem guanyat a la pista. Mai hem comprat una plaça Hem trigat a pronunciar-nos perquè volíem estar segurs que podíem afrontar aquest repte», va afegir.
 
La segona competició europea és un magnífic aparador per al Principat. 40 canals retransmeten l’EuroCup en directe, una competició que la pròxima temporada tindrà dos campions d’Europa com són el Partizan i el Limoges i d’altres de gran potencial com el Lokomotiv Kuban, l’Unics Kazan de Quino Colom, l’Hapoel de Jerusalem, el Lietuvos Rytas, el Bayern de Munich, l’Alba de Berlín, el Darussafaka Istanbul, el Galatasaray o el Trento, que lluita per ser el campió d’Itàlia, a més de l’Herbalife Gran Canària i el Bilbao Bàsket.
 
En nom de MoraBanc, Mireia Maestre va admetre que l’entitat bancària es veia amb la obligació moral de fer la seva aportació: «Vull felicitar el club per la temporada que ens ha fet gaudir. Us heu guanyat el dret a jugar l’EuroCup i nosaltres no podíem dir que no a algú que està fent tantes coses i per nosaltres, aquest esforç suplementari és una manera de demostrar el nostre compromís. Gràcies per deixar-nos viure tot això», va dir-li a Aixàs.
 
També Betim Budzaku, en nom d’Andorra Turisme, va tenir unes paraules per al president del club: «Tenim un equip guanyador i això necessita una bona planificació. Anar a l’EuroCup en dos anys és un mèrit increïble, felicitacions per l’èxit».
 
Amb aquest plus, el BC Andorra amplia el seu pressupost de 4,4 milions d’euros a 4,7 i ja pot treballar en la renovació de Peñarroya, que és prioritària, i la confecció de la plantilla, que tal i com va avançar ahir el president, «serà més llarga que aquesta temporada. D’un mínim de 12 jugadors».
 
«Ens hem sortit del guió» / Mirant enrere, Aixàs, que va entrar a la presidència el 2007 quan l’equip estava a EBA. Deu anys després el panorama és un altre: «Cada com queden menys passes a fer. Hem fet una temporada que se surt del nostre guió, jugant la Copa i els play-off. No esperava que en la tercera temporada a la Lliga Endesa ho aconseguíssim i hem d’aprofitar perquè potser la pròxima campanya ja no podem».
L’únic precedent de jugar competició europea –la Copa Korac–, el de la temporada 1995-1996, el Festina Andorra no va portar bé el fet de compaginar jugar dos partits a la setmana, va baixar a LEB i dos anys després, a Tercera Catalana. Però per a Aixàs, són dues situacions que no es poden comparar: «Plantilla llarga i reduir tots els afegits de cansament», és la solució del president.
 
 
Aixàs és «optimista» amb la renovació de Peñarroya
 
Joan Peñarroya és, des del seu primer dia a Andorra, l’autèntic líder al vestidor i per a la cúpula és la pedra angular del projecte per a la pròxima temporada juntament amb el jugador franquícia, Shermadini. D’aquí que la prioritat per confeccionar el cos tècnic i la plantilla de la pròxima temporada és la de segellar la renovació de l’entrenador egarenc, que encara no s’ha produït.
 
Anys enrere, la continuïtat de Peñarroya es confirmava pocs dies després de l’últim partit de l’equip. Mai ha costat treure-li el sí. Aquest any, però, ha estat ben diferent. El darrer partit que va jugar el conjunt tricolor va ser al WiZink Center del Reial Madrid el 28 de maig passat. Han passat dues setmanes i ni tan sols s’han iniciat les converses... El motiu és que el preparador ha comunicar a la directiva que jugar competició europea era una condició inamovible alhora de començar a negociar la renovació. «Aquesta incògnita ja està aclarida», va manifestar ahir un Gorka Aixàs que es va mostrar «optimista» respecte de les opcions d’arribar a una bona entesa.
 
Ara ja poden seure les dues parts i tractar d’arribar a una entesa el més aviat possible per poder treballar en la confecció de la plantilla, a la qual ja hi ha garantida la presència de Beqa Burjanadze, qui la setmana passada va ampliar el seu contracte per dues temporades més. També serà preferencial la renovació de Shermadini, del qual el president va comentar: «Encara no hem parlat amb ell. Primer és l’entrenador però que quedi clar que [el georgià] també és prioritari».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT