PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jenkell presenta una mostra dels seus ‘Sweet candies caramels’

L’exposició es pot visitar a l’ArtalRoc fins l’11 de setembre amb una ruta urbana

Per El Periòdic

La cònsol major, Trini Marín, i l’artista francesa, Laurence Jenkell, durant la presentació de l’exposició, ahir.
La cònsol major, Trini Marín, i l’artista francesa, Laurence Jenkell, durant la presentació de l’exposició, ahir. | Maricel Blanch
Caramels i més caramels, aquest va ser l’eix principal de l’exposició que es va presentar ahir al país, a càrrec de l’artista francesa Laurence Jenkell, acompanyada de la ministra de cultura, Olga Gelabert, i la cònsol major d’Escaldes-Esgordany, Trini Marin.
Aquestes van presentar la seva mostra Sweet candies caramels, una exposició plena de color, present a l’ArtalRoc i a Vivand. 
 
Els dolços de totes les formes, colors i materials van ser els protagonistes de la mostra, que va comptar amb 17 obres. Un dels trets més visibles de la mostra va ser la instal·lació de 16 peces per l’avinguda Carlemany conegudes com a Bonbon drapeu, que prenen el color de diferents banderes. L’artista francesa va destacar que els caramels provoquen que «tots els sentits entrin en funcionament».
Jenkell ha creat un dels caramels, de plexiglàs i de 2,5 metres d’alçada, especialment per a l’exposició sota el nom Bonbon drapeu Andorre. 
Segons Jenkell, «els caramels són quelcom que tothom coneix, per tot el món, sigui quina sigui l’edat i la nacionalitat», i els considera «el seu objecte d’estudi». 
 
La cònsol major d’Escaldes-Esgordany es va mostrar orgullosa que les obres estiguin a Vivand. «És un projecte molt important per la parròquia i convidem a tot el país que hi vingui». Segons la mateixa artista, Andorra aconsegueix que «l’exposició acabi d’agafar tot l’encant que té». L’escultora va presentar per primer cop a Andorra la seva mostra Sweet Candies Caramels, amb 17 obres en forma de caramel, un patró que l’artista treballa des de fa anys. Dolços de totes les formes, colors i materials, per tal d’afavorir una exposició plena de colors i vida, a Vivand i l’ArtalRoc. Precisament aquest últim indret també comptava amb un petit grup d’escultures. En aquest cas, quatre robots retro i un quadre de grans dimensions relacionat amb la temàtica dels caramels. Tot i això, un dels trets més visibles de l’exposició va ser la instal·lació de 16 peces per l’avinguda Carlemany coneguts com a Bonbon Drapeu, que prenen el color de les diferents banderes. En aquest sentit, Jenkell ha creat una obra sota el nom Bonbon Drapeu Andorre, especialment per a l’exposició i el Govern ja ha anunciat que adquirirà l’escultura i l’exposarà als peus de l’ArtalRoc, per tal que passi al fons escultòric del país. A banda de la mostra que es va inaugurar ahir a les vuit del vespre, també es realitzaran tallers complementaris, per tal d’apropar tot aquest món als visitants.
 
De la mateixa manera, el departament de Cultura engegarà un concurs a Instagram sota el nom Banderes dolces, en el qual el públic podrà interactuar amb les obres fent-se fotografies, per tal d’aconseguir un catàleg de l’exposició. La mostra s’allargarà fins al pròxim 11 de setembre

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT