PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià s’enfada pels informes del Govern en relació a l’ós Torb

La corporació creu que la documentació s'ha exagerat

Per E. GRACIA / J. R. BAIGES

El Torb, uns mesos després de néixer, al costat de la seva mare i d’un altre cadell.
El Torb, uns mesos després de néixer, al costat de la seva mare i d’un altre cadell. | NATURLANDIA
El Comú de Sant Julià considera que els informes realitzats per l’Exectuiu i el cos de Banders en relació a la fuga i posterior mort de l’ós Torb són exagerats. 
 
La corporació va realitzar dimecres passat una reunió amb caràcter d’urgència per tractar diversos punts relacionats amb l’incident ocorregut a Naturlandia i, segons fonts properes a dita trobada, l’ambient es va tensar bastant (arribant fins i tot a l’enuig) quan es van analitzar els documents elaborats pel Govern i el servei de Banders en referència als fets. 
 
La corporació laurediana disposa d’uns informes paral·lels que, segons les fonts, aporten informacions que no concorden amb la documentació elaborada per l’Estat, de manera que els consellers van arribar a la conclusió que els informes oficials s’havien fet de forma exagerada. 
 
Accions pels fets ocorreguts / Les mateixes fonts asseguren que en vista dels fets ocorreguts al parc, dimecres es van posar sobre la taula tres opcions: destituir l’autor dels trets, tancar definitivament Naturlandia o destituir l’actual director del parc, Enric Ordóñez. Tot i això, semblaria ser que durant la trobada no es va poder arribar a cap acord. 
 
En relació al tercer plantejament (la destitució d’Ordóñez), les fonts asseguren que hi van haver divergències força tenses, doncs una part de la corporació va recordar que ja es va proposar de substituir l’actual director abans d’iniciar aquesta legislatura i va lamentar que no es fes cas en aquell moment, mentre que l’altre bàndol va voler defensar la necessitat de mantenir a Ordóñez al capdavant de Naturlandia.
 
Continua el tancament / Com ja va informar el Govern dilluns passat, la zona d’animals del parc no es podrà obrir fins que els responsables de l’espai implementin unes mesures correctores que ha dictaminat el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat amb la voluntat de preservar la seguretat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT