Manolo falla un penal i es refà donant el triomf en el descompte

• Campió i sotscampió auguren lluita total a Primera; Matecosa i Lusitans vencen
ALÀS

Manolo xuta una falta en el primer temps, amb Rubio i Pere a la barrera i el meta Rivas al fons, ahir a Alàs. Foto: EL PERIÒDIC

El vigent campió i el sotscampió de Primera. El derbi. Pidasa i Escale Santa Coloma es van enfrontar ahir a Alàs en la primera jornada de la campanya 2010-2011. Un plat fort per començar que augura una lluita total pel títol i que es va adjudicar l'equip de Xavi Roura gràcies a un gol de falta de Manolo en el minut 94 (2-1). Va ser un partit carent de futbol, tàctic, físic i amb un Escale que de nou ha demostrat que estarà allà, amb el mateix bloc i alguna pinzellada ben feta lluitant pel campionat. Matecosa Sant Julià i Lusitans la Posa tenien enfrontaments més assequibles, contra Construccions Modernes i Gestions JR, respectivament, que van saldar amb victòria.

EL XOU DE L'ÀRBITRE
Centrant la mirada en Alàs Pidasa i Escale van evidenciar moltes carències en el toc. Van deixar les batutes al vestidor per sortir a la gespa amb el ganivet a la boca. Tocava un arbitratge difícil, es veia venir i el col.legiat Tierrick Millon no va estar a l'alçada. Els jugadors tampoc no van ajudar amb diverses entrades fora de to i d'altres netes que acabaven en exagerats crits d'esvaïment de les víctimes. Quan això es produeix contínuament la pel.lícula acaba com acaba: Gerard Aloy expulsat per insultar l'àrbitre després que Manolo fallés un penal més que dubtós --una de les exageracions de les que parlàvem-- al minut 44 de Sirvan a Chancha, el propi Chancha expulsat per una rigurosa segona groga al 74, nou grogues més i l'expulsió fantasma a Òscar al minut 64.

L'àrbitre li va mostrar una groga que pensava que era la segona. Vermella. Va entrar en acció el línier dient que era la primera. La sitaució va acabar amb l'Escale reclamant l'expulsió i el Pidasa que rectifiqués... Finalment no el va expulsar; tenia una targeta del número 4... però era el de l'altre equip, Sirvan, que la havia vist en el penal comés a Chancha. Un xou...

L'1-0, el primer gol a Primera aquesta campanya, va ser de Lucho en pròpia porteria al minut 16. L'Escale l'estava buscant amb un Bernat incisiu en punta i el premi era just. Fins el penal de Sirvan a Chancha res de res. A partir de llavors va començar un altre partit. Manolo va fallar des dels onze metres i en la següent acció, l'última abans del descans, va marcar Renato.

A la segona part l'Escale va aguantar de meravella fins l'expulsió de Chancha al 74. Amb les forces equilibrades els dos equips es van tornar conservadors... anava bé l'1-1... El partit només es podia trencar a pilota aturada i Manolo va arreglar el que havia fallat amb un xut de falta magistral al minut 94.

També a les dotze del migdia, a Aixovall, el Matecosa va dominar a plaer contra el Construccions Modernes i va golejar 4-0 amb gols de Sebas (minut 27), Marcelo (66 i 70) i Jacques (87).