PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 2015 va tancar amb un 3,55% de sinistres produïts en animals

Els pagesos recuperen un 71% de les primes dels danys del seu bestiar

Per N.S.I.

Un ramat de vaques a la vall de Setúria.
Un ramat de vaques a la vall de Setúria. | Tony Lara
El  2015 va tancar amb un total de 228 sinistres d’animals, mentre que també va créixer el nombre de caps de bestiar assegurats fins a arribar els 8.120 exemplars. Això comporta que la relació entre sinistres produïts i animals assegurats sigui d’un 3,55%, segons la memòria anual de l’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra (APRA) del 2016, però que recull les dades del 2015.
 
En concret, els ramaders van recuperar un 71,08% de l’import total pagat pels sinistres en comparació de les primes recaptades. Això vol dir, que per cada 100 euros que es van gastar en un accident, en van recuperar 71. Aquest percentatge, segons l’APRA, ha superat pràcticament un 10% en relació a la campanya anterior i va contribuir a trencar la tendència a la baixa que s’havia donat en els darrers anys. Aquest increment de les primes per sinistralitat va comportar un augment de 10.000 euros més en indemnitzacions. 

Per tipus d’animals, la sinistralitat obtinguda en el cas dels bovins va ser del 69,14%, una xifra que representa prop d’11 punts percentuals per sobre de l’exercici anterior. En el cas dels equins, el valor de la  sinistralitat va ser del 87,82%, mentre que en els ovins es va situar en un 19,57% i els caprins un 0%, detalla la memòria. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT