PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La setena edició del FeMAP s’inaugura amb un concert

Es tractarà de l’espectacle ‘Cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat’

Per El Periòdic

Cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat
Cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat | El Periòdic
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) arrenca aquest cap de setmana amb els dos primers concerts. El dissabte vinent la Seu d’Urgell acollirà la inauguració de la setena edició del festival amb la producció Cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat, una harmoniosa combinació de cant i dansa sobre el manuscrit del segle 14. L’endemà diumenge el concert es repetirà a l’església de Sant Joan de Berga.
El Cor Francesc Valls, precursor de la recuperació del Cant de la Sibil·la; Magister Petrus, dedicat a la reconstrucció i interpretació de la música dels períodes romànic i gòtic, i l’Esbart Dansaire de Rubí, especialista en la representació de danses tradicionals catalanes, seran els encarregats d’obrir l’esdeveniment a les 21.00 hores, a la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Els parlaments oficials es faran a la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu, a les 19.45 hores. Durant els mesos de juliol i agost el FeMAP tornarà a omplir de música antiga els escenaris més emblemàtics de les comarques pirinenques. Alguns dels grups i solistes més prestigiosos del moment en l’àmbit de la música antiga acostaran i descobriran la passió per aquesta modalitat musical. 
A més a més, l’esdeveniment continua creixent amb una oferta variada que combinarà música, patrimoni i turisme, i que tornarà a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l’entorn o al patrimoni, degustacions o actes culturals. La proposta també acostarà un any més la música als col·lectius en risc d’exclusió social.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT