PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Casa de la Vall s’estrena com a escenari del FeMAP

El llac d’Engolasters i el Museu d’Areny-Plandolit repeteixen

Per EL PERIÒDIC

Un concert del FeMAP celebrat l’any passat a Andorra.
Un concert del FeMAP celebrat l’any passat a Andorra. | MARICEL BLANCH
El llac d’Engolasters, el cap de Casa de la Vall i la Casa Museu d’Areny-Plandolit són els tres escenaris andorrans que acolliran concerts del 7è Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). La programació del festival inclou 49 actuacions en diferents localitats del Pirineu de Catalunya, Andorra i sud de França.
 
El FeMAP combina música, patrimoni i turisme, oferint activitats com visites guiades a l’entorn on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va explicar que la unió del vessant musical i patrimonial «no només permet gaudir de la música antiga, sinó de donar a conèixer espais emblemàtics dels país que la gent desconeix», segons informa l’ANA.
 
El director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn, va argumentar que «Andorra permet canviar d’ubicacions en cada edició perquè la riquesa patrimonial ho permet». Respecte les edicions anteriors, el Museu d’Areny-Plandolit és l’únic escenari que es manté: «La voluntat és mantenir-lo com a columna vertebral de la presència del FeMAP al Principat», va aclarir Dutrèn. 
 
La primera parada del festival a Andorra serà el 29 de juliol, a la Casa d’Areny-Plandolit, amb l’actuació de John Potter i Ariel Abramovich.
El llac d’Engolasters ja havia estat escenari del FeMAP fa dues edicions i aquest estiu repeteix: «Confiem en que la climatologia no ens impedeixi fer el concert», va comentar el director. L’actuació, el 6 d’agost, es convertirà en un homenatge del 450 aniversari de la mort de Monti Verdi, per part de la soprano catalana Anna Alàs. 
 
L’últim dels concerts al país serà el 13 d’agost, al cap de Casa de la Vall, espai que s’estrena al festival amb l’actuació de Fantasiant. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT