PUBLICITAT

La massana

La Massana tanca els comptes del primer semestre amb superàvit

La carretera de Sispony s’eixampla i l’aparcament al Comapedrosa s’amplia

Per El Periòdic

Carretera de Sispony
Carretera de Sispony | COMÚ MASSANA
El Comú de la Massana ha tornat a tancar els comptes amb superàvit. En la sessió de consell de comú celebrada ahir al matí es van aprovar els comptes del primer trimestre, amb un resultat positiu d’1,7 milions d’euros. La corporació va informar que «tenint en compte els paràmetres actuals, es preveu tancar l’exercici amb superàvit».
 
Quant al capítol de despeses, l’execució entre el gener i el març  ha estat del 21,5%, situant-se en 2,8 milions d’euros, mentre que el d’ingressos s’ha liquidat amb un 34,71%, el que suposa 4,5 milions. Els fons líquids de tresoreria ascendeixen, a 31 de març, a 5,4 milions d’euros.

L’endeutament continua a la baixa i complint els objectius fixats d’anar reduint 1,5 milions per exercici. Concretament, en els tres primers mesos de l’any la reducció
ha estat de 700 mil euros.

El comú també continua amb la previsió d’anar comprant participacions preferents d’EMAP, a raó d’1,5 milions per any.

Una de les inversions previstes durant l’exercici 2017 és l’eixamplament de la carretera de Sispony. Ahir es va aprovar l’autorització de despesa de 750.000 euros per realitzar els treballs. El concurs es publicarà en breu al BOPA i s’espera que les obres puguin quedar enllestides a principis del 2018. L’equip comunal va agrair als propietaris la bona predisposició a l’hora de cedir els terrenys de forma anticipada.

Pel que a obres públiques, en els pròxims dies s’acabarà de condicionar una nova zona d’estacionament a l’entrada del Parc Natural del Comapedrosa, amb una trentena de places, i s’instal·larà una terrassa a la Casa Pairal. Els dos projectes se sufragaran amb crèdits disponibles d’altres partides.
 
Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser la modificació de l’Ordinació que regula l’accés motoritzat als espais naturals i camins de la Massana. A partir d’ara, a banda d’estar prohibit l’accés amb motos o altres vehicles al Parc Natural del Comapedrosa, al camí Ral i a les pistes d’esquí també es veta el pas als circuits de bicicleta de muntanya del bike park. 

Aquesta modificació s’ha portat a terme per garantir la bona conservació d’aquestes pistes, ja que s’han detectat alguns casos d’accés rodat, cosa que comporta que es malmetin els circuits. En els últims dies s’han localitzat unes motos que havien malmès el circuit de la Copa del Món i s’ha hagut de fer un important esforç de reparació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT