PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Executiu justifica que Andorra Turisme hagi excedit el crèdit permès

L’ens va tancar l’exercici 2015 amb 27.890 euros per sobre del límit del deute

Per E. G.

L’oficina de Turisme d’Andorra la Vella.
L’oficina de Turisme d’Andorra la Vella. | EL PERIÒDIC
Segons va detallar ahir el Govern en una resposta parlamentària dirigida al conseller general del grup liberal, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, Andorra Turisme va tancar l’exercici 2014 amb 1.342.047 d’ingressos per operacions corrents. Tenint present aquestes dades, l’ens només podia «concertar crèdits per un valor de 469.716 euros», però «tot i haver formalitzat una pòlissa de crèdit per un import d’un milió d’euros, l’import disposat a tancament de l’exercici 2015 va ser de 497.606 euros, és a dir, 27.890 euros per sobre del límit permès». 
 
Tot i això, l’Executiu no preveu prendre mesures al respecte, ja que segons el mateix, el passament del límit del deute amb entitats de crèdit s’entén com un «desajust ocasional entre els pagaments i els ingressos de la societat motivat principalment per la voluntat de fer front als compromisos adquirits amb els proveïdors en els terminis acordats». A més, en la resposta es detalla que el deute a 31 de desembre de 2016 és «només de 3.034 euros, el que representa un 0,25% dels ingressos d’explotació del 2015». 
 
Finalment, el Govern assegura que Andorra Turisme pot «garantir» que les aportacions pressupostàries de l’Executiu «tornen a considerar-se ingressos d’activitats ordinàries», fet que comportarà «que en cap cas el deute amb entitats de crèdit excedeixi el 35% dels ingresso corrents». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT