PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Les dones són les «responsables» de la llar i els homes s’«especialitzen» més en portar el pa

Els homes dediquen gairebé 10 hores setmanals a realitzar les tasques de casa mentre que les dones en destinen 16,5

Per ESTEFANIA GRACIA

Objectes de neteja de la llar.
Objectes de neteja de la llar. | EL PERIÒDIC
Els homes dediquen a la setmana una mitjana de 9,7 hores a realitzar les tasques domèstiques de la llar, mentre que les dones en destinen prop de 16,5, segons va destacar ahir el director del Centre de Recerca Sociològica (CRES), Joan Micó, durant la presentació de l’Observatori del primer semestre del 2017, que es composa d’una enquesta realitzada a 763 ciutadans del Principat. 
 
Amb aquestes dades, es deixa més palès –per si algú no ho tenia clar– que la desigualat de gènere entre homes i dones segueix estant a l’ordre del dia. I es constata encara més després d’escoltar les declaracions de Micó en afirmar que les dones «continuen sent les responsables de les tasques de la llar» i que els homes «estan més especialitzats en ser els guanyadors del pa, segurament, després també són els que fan més hores extra». Tot i això, Micó va destacar que el paradigma «sembla estar canviant», ja que les diferències a nivell d’hores dedicades a la llar van minvant conforme més joves són els enquestats. 
 
Però òbviament, les diferències de gènere es veuen en molts més aspectes, i un d’ells és laboral. Segons el CRES, encara hi ha un percentatge força important de dones (un 13,8%) que treballa a mitja jornada i que és mestressa de casa (un 10,2%), mentre que només l’1,4% i el 0,2% d’homes, respectivament, es troben en aquestes situacions. 
 
A més, el 53,5% dels homes assegura tenir més ingressos que la seva parella, quan només el 13,1% de les dones opina que són elles les majors portadores a nivell econòmic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT