PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAT critica de nou el futur sistema de relacions laborals

El sindicat reitera que el text està «insuficientment desenvolupat»

Per EL PERIÒDIC

El secretari general del SAT, Guillem Fornieles.
El secretari general del SAT, Guillem Fornieles. | EL PERIÒDIC
El Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) va fer pública ahir una nova anàlisi dels tres esborranys de llei presentats pel Grup Demòcrata que han de modificar l’actual Codi de Relacions Laborals. En les conclusions, el sindicat reitera que el sistema de relacions laborals d’Andorra està «insuficientment desenvolupat» i que les relacions laborals requereixen d’un «desplegament normatiu». 
 
Al llarg de l’anàlisi, el SAT exigeix de nou que l’edat mínima per treballar es fixi en 16 anys i que Andorra s’adhereixi a l’Organització Internacional del Treball mitjançant la ratificació dels seus vuit convenis fonamentals. A més, sol·licita que el règim jurídic de les Empreses de Treball Temporal estigui regulat per una llei. 
 
Drets penitenciaris / Així mateix, el SAT reclama que el treball dels reclusos a les institucions penitenciàries «estigui proveït d’un programa específic on el reclús tingui reconeguts uns drets i unes obligacions assimilables als dels treballadors, tot tenint en compte les particularitats del règim penitenciari». Tanmateix, el sindicat vol incloure dues relacions laborals com a especials: els empleats domèstics al servei de la llar familiar i el personal d’alta direcció.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT