Tret de sortida a la Ronda, el Mític i el Celestrail

La cursa ja té els prop de 2.000 corredors en competició i falten la marató i el Solidaritrail

La sortida de la Ronda dels Cims, ahir a Ordino.
La sortida de la Ronda dels Cims, ahir a Ordino. | ANA / M. J.
Eren les set del matí d’ahir quan l’Andorra Ultra Trail Vallnord va donar el tret de sortida a la Ronda dels Cims i els seus 170 quilòmetres de distància més 13,5 de desnivell positiu. S’engegava la segona cursa després que dimecres, a la mateixa hora, comencés l’edició del 2017 amb la novetat d’Eufòria –233 km. més 20.000 metres de desnivell–, la que diuen que és la cursa més exigent del planeta tot i que tan sols acaba de néixer.

Però la jornada d’ahir va ser ben intensa perquè cap a les deu de la nit va arrencar la cursa Mític , la tercera més llarga –112 km. + 9,7– i el Celestrail  –83 + 5– i per tant ja hi ha prop de 2.000 participants en competició, a l’espera del tret de sortida a la marató dels cims –42,5 + 3–, a les vuit del matí d’avui, i el Solidaritrail, demà a les nou, que faran que l’AUTV torni a superar el seu sostre de participació, que ja supera els 3.000 corredors.

La cursa Eufòria havia de rebre ahir a la meta el primer corredor a mitja tarda, però les previsions no han estat bones i el guanyador encara no havia creuat la meta al tancament d’aquesta edició.