PUBLICITAT

Les matriculacions creixen un 10,6%

Les compres de vehicles nous dels darrers 12 mesos han estat 4.219, amb un augment del 19%

Un concessionari de venda de cotxes.
Un concessionari de venda de cotxes. | EL PERIÒDIC
Les dades facilitades pel departament d’Estadística mostren que les matriculacions de vehicles al juny han estat 419, el que representa un creixement del 10,6% respecte al mes de juny de 2016. En aquest mes han crescut els turismes, amb un 15,3%, i les motocicletes i ciclomotors, amb un 7,1%. D’altra banda, el grup d’altres es manté estable mentre que els camions i camionetes baixen un 8,8%. Així mateix, durant la primera meitat d’aquest any, les matriculacions de vehicles han augmentat un 20% respecte al mateix període del 2016.
Les matriculacions de vehicles dels darrers 12 mesos han estat 4.219, amb un augment del 19% respecte al mateix període de l’any anterior, en què es van matricular 3.545 vehicles. El grup de turismes presenta un creixement del 17,0%; motocicletes i ciclomotors del 17,2%; camions i camionetes del 41,8% i el grup d’altres, del 24,6%.
Pel que fa a la matriculació de vehicles segons el tipus de carburant, aquest mes de juny destaca l’augment de vehicles de gasolina (13,5%), mentre els de gasoli experimenten un augment del 9,7% respecte al mateix mes de l’any anterior. També s’han matriculat 13 vehicles elèctrics 100%, 12 sense carburant, tres híbrids de gasolina no endollable, dos d’endollables i un híbrid de gasoil endollable, mentre que al juny del 2016 se’n van matricular 13, 10, 6, 3 i 0 de cada tipus, respectivament.

menys elèctrics / Així mateix, durant la primera meitat d’aquest any, les matriculacions de tots els tipus de vehicles, excepte els elèctrics 100% han tingut variacions positives respecte al mateix període de l’any 2016, i durant els darrers 12 mesos, han augmentat les matriculacions de vehicles de tots els grups. Així, s’han matriculat 84 vehicles híbrids de gasolina endollable i 80 d’elèctrics 100%, el que suposa, en termes absoluts, una variació positiva de 60 i 48 vehicles, respectivament. D’híbrids de gasolina no endollable s’han matriculat 62 vehicles més que el mateix període anterior, i del grup sense carburant, 28. Pel que fa als híbrids de gasoli endollables i no endollables, se n’ha matriculat un de cada tipus.
Finalment, pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es constata una variació mensual estable en els darrers dos mesos, situant-se aquest mes de juny en un 0,5% positiu. El grup de turismes mostra una tendència a la baixa en els darrers dos mesos, tot i que positiva, i al mes de juny se situa en un 0,4%. Els grups de camions i camionetes i altres mostren una tendència mensual a la baixa, i se situen en aquest darrer mes de juny en un 0,9% positiu i un 0,3% negatiu, respectivament. Quant a les motocicletes i ciclomotors, presenten una petita tendència a l’alça en el darrer mes de juny, i se situa en un 0,8% positiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT