PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El tercer del rànquing

Un estudi situa Andorra com el tercer destí fora de la UE més escollit pels residents espanyols

Per EL PERIÒDIC

Turistes a l’Avinguda Carlemany.
Turistes a l’Avinguda Carlemany. | MARICEL BLANCH
El Principat ocupa la tercera posició del rànquing de destins dels residents espanyols que decideixen pernoctar fora de la Unió Europea (UE), segons un estudi publicat ahir per Eurostat. Malgrat que les estades fora de la UE dels espanyols representa només un 8% de les sortides –la mitjana europea és del 15,4%–, l’estudi indica que el primer lloc que els veïns del sud escullen és el Marroc (14,2%), el segon és Estats Units (7,5%) i el tercer, Andorra (5%). 
 
D’altra banda, en el top 10 de les regions més visitades dins de la UE apareixen Catalunya, les Illes Balears i Andalusia. Qui lidera la llista, però, és Canàries, amb un total de 94 milions de pernoctacions el 2015. Darrera de l’arxipèlag canari, les regions que van rebre més visitants el 2015 a la UE van ser Ile de France (76,8 milions de pernoctacions), seguida de Catalunya (75,5 millions), la croata Jadranska Hrvatska (68,1 milions), las Illes Balears (65,2 milions), la regió italiana de Veneto (63,3 milions) y Andalusía (61,4 milions).
 
Més enllà dels 10 llocs més visitats es troba el País Valencià en dotzena posició i dues més enrere, Madrid, segons el rànquing de les 30 regions més turístiques d’Europa publicat per Eurostat. 
 
Prop del 90% de les pernoctacions les van realitzar residents a la Unió Europea i només un 10% de les nits d’hotel van ser reservades per turistes extracomunitaris, on es trobaria Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT