PUBLICITAT

ApC preguntarà al Govern sobre la relació amb l'empresa Humannova

  • Els reformistes demanaran sobre els horaris comercials i les "corrupteles"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Consellers en una sessió anterior de control al Govern a l'hemicicle de la Casa de la Vall. Foto: TONY LARA

Els grups parlamentaris Reformista i Andorra pel Canvi han presentat diverses preguntes que es respondran durant la sessió de control al Govern del Consell General del vinent 29 de setembre. Així, ApC ha enviat a Sindicatura vuit preguntes al Govern, amb resposta oral, centrades, d'una banda en la relació de l'empresa Hummanova amb l'Executiu i, de l'altra, amb el nomenament d'Alexandre Cucurella com a secretari general del Govern. Per la seva banda, els reformistes s'han centrat en demanar informació sobre els horaris comercials, i altres temes com el canvi de ministra de Salut, els col.legis professionals, les 'corrupteles, els horaris comercials, el mòdul de menors i d'altres.

Sobre les adjudicacions efectuades a l'empresa Humannova de Barcelona, ApC demana al Govern si té constància de l'existència d'alguna relació entre Miquel Clua, l'empresa Argo i Humannova. Així mateix, també volen saber si hi ha alguna relació personal o professional entre Miquel Clua i el Partit Socialdemòcrata o Jaume Bartumeu. Seguint en aquesta línia, Andorra pel Canvi vol saber si és cert que es va realitzar una adjudicació directa a Humannova de 15.340 euros per fer tretze entrevistes i tres focus grup sense demanar cap altre pressupost a diferents empreses. Finalment, el grup parlamentari demana al Govern si és cert que el Govern va adjudicar a Humannova una feina per 45.500 euros, que sumats als 15.340 de l'adjudicació directa, farien un total de 60.840 euros, una xifra que, segons l'argumentació d'ApC, suposa un import superior al del segon millor pressupost que era el de l'empresa Argo (52.500 euros).

D'altra banda, ApC també interpel.la al Govern sobre el nomenament d'Alexandre Cucurella com a secretari general de l'Executiu. En aquest sentit, des del grup parlamentari volen saber si l'acord pel qual es va nomenar Cucurella com a funcionari en període de proves, abans de ser nomenat secretari general, era procedent del torn de promoció interna o si era d'ingrés. Així mateix, ApC demana explicacions sobre com ha pogut concloure Cucurella el període de proves si va prendre jurament com a secretari general el 12 de juny del 2009.

El conseller reformista Jaume Serra preguntarà els motius pels quals el Govern no compleix la Llei d'exercici de professions liberals i no tramet al Consell General els projectes de llei de creació de dotze col.legis professionals. La pregunta es formula vist que ja han passat els quatre mesos límit des de la rebuda de les sol.licituds. De la seva banda, Amadeu Rossell demanarà sobre les mesures que implementarà el Govern per pal.liar les possibles 'corrupteles'. Un cop més, els reformistes insistiran sobre el decret d'horaris comercials i sobre com es pensa posicionar el Govern respecte a totes les demandes expressades pels diferents actors econòmics en contra del decret. Montserrat Gil, després del nomenament d'una nova ministra de Salut, demanarà si el nou equip del Ministeri seguirà desenvolupant el Pla estratègic de Salut actual, i seguirà treballant en la mateixa línia que l'anterior ministeri. També en matèria de salut, Olga Adellach demanarà sobre el destí de les dosis de vacunes que no es van utilitzar durant el Pla d'actuació de la grip A.

polí[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT