PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Fiscalia vol dos mesos d’arrest nocturn per sostreure una bicicleta

La defensa al·lega que el vehicle estava a prop de la brossa i demana un mes

Per ESTEFANIA GRACIA

La façana de l’actual edifici de la justícia andorrana.
La façana de l’actual edifici de la justícia andorrana. | Maricel Blanch
La Fiscalia va demanar ahir dos mesos d’arrest nocturn i 47 euros en concepte d’indemnització civil per a un ciutadà acusat d’haver sostret una bicicleta que es trobava a la vora d’uns contenidors. La defensa va al·legar que en cap cas es va tractar d’un furt (delicte pel qual se l’acusa) i va demanar que l’arrest nocturn fos només d’un mes.
 
Els fets van tenir lloc el 8 de novembre de 2015. Segons es va detallar en la vista oral, l’acusat es va trobar una bicicleta al costat d’uns contenidors d’escombraries a l’alçada de la Massana, en un tram de carretera. Els contenidors estaven envoltats per unes plaques metàl·liques i la bicicleta estava força bruta, per aquest fet, l’acusat va pensar que es tractava d’una escombraria més i que algú –amb el desig de desfer-se del vehicle– l’havia deixat allà. 
 
Per tant, l’acusat va agafar la bicicleta i se la va emportar al seu domicili. Desprès d’haver-la netejat i d’haver vist que estava en bon estat, va decidir posar-la a la venda a través d’una aplicació de mòbil, ja que un conegut seu li havia comentat que el vehicle podia estar valorat en uns 1.500 euros. 
Uns dies després, un home francès (que va resultar ser el propietari de la bicicleta) es va posar en contacte amb l’acusat per quedar i veure el vehicle. El francès va comprovar que efectivament es tractava de la seva bicicleta i va trucar a la policia. Els agents requerits es van desplaçar fins el domicili de l’acusat i van procedir a fer la seva detenció. 
 
El francès va mantindre en tot moment que la bicicleta no estava abandonada perquè tenia una cadena amb un sistema de seguretat a la roda davantera i que únicament la va deixar en el recinte dels contenidors perquè no estigués a la vista mentre ell anava a buscar el seu cotxe, que es trobava a uns vint minuts caminant. 
 
Al respecte, l’acusat va assegurar que en agafar la bicicleta no va veure cap sistema de seguretat, i que en tot cas, si portava un encadenat es podria haver caigut mentre la transportava. El suposat furt va tenir lloc durant unes jornades de BTT. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT