PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

‘Il trovatore’ de Rechi, en directe a la plaça Coprínceps

El Teatre del Liceu projectarà el muntatge el dia 21 a la nit

Per EL PERIÒDIC

Kristin Lewis i Marco Berti, Leonora i Manrico a ‘Il trovatore’, en un assaig.
Kristin Lewis i Marco Berti, Leonora i Manrico a ‘Il trovatore’, en un assaig. | ANTONI BOFILL
L’òpera se suma a l’oferta musical que ofereix Escaldes-Engordany aquesta temporada d’estiu. El divendres 21 de juliol es projectarà en directe l’òpera Il trovatore, de Verdi, dirigida per l’andorrà Joan Anton Rechi. La projecció tindrà lloc a la plaça Coprínceps a les 10 de la nit i serà gratuïta. L’espectacle, que forma part de la programació Liceu a la fresca, es retransmetrà de manera simultània amb diversos municipis catalans i, per primera vegada, també espanyols, com ara Madrid, Granada o Màlaga. Amb la visita a Andorra, serà el primer cop que la iniciativa Liceu a la fresca arriba a un altre país.

L’any passat, 120 poblacions es van sumar a l’esdeveniment amb la projecció de l’òpera La bohème, de Puccin., L’objectiu del Liceu a la fresca, segons va explicar ahir el conseller de Cultura d’Escaldes-Engordany, Salomó Benchluch, és «trencar barreres sobre l’òpera i fer-la arribar al conjunt de la ciutadania». A més, el conseller va recalcar que la proposta se suma a la «vinculació» de la parròquia amb els esdeveniments musicals i que pretenen «obrir noves vies a altres varietats musicals», segons informa l’ANA.

Durant la presentació de l’esdeveniment, el Comú d’Escaldes-Engordany va connectar per videoconferència amb Joan Anton Rechi. El director va admetre que Il trovatore és un dels muntatges «més difícils» del repertori de Verdi perquè l’argument és «enrevessat i rocambolesc». Rechi va detallar que per intentar aportar versemblança a les escenes no ha situat la trama en l’època medieval, com en l’obra original, sinó que l’ha ambientat a principis del segle XIX, en un context de guerra i brutalitat, on tot el que succeeix és «creïble». Rechi ha utilitzat l’estètica de Goya per inspirar-se i, fins i tot, utilitza el propi pintor com a personatge que uneix les diferents escenes.

El director andorrà, que estrena l’òpera dilluns que ve, dia 17, al Liceu de Barcelona, va confessar que sent «especial il·lusió perquè es vegi la meva feina al país», ja que comenta que des que es dedica a l’òpera les seves produccions mai havien arribat al Principat. De fet, Rechi fa anys que treballa, sobretot, a Alemanya, on s’ha fet un nom com a director d’escena operística. Els seus muntatges han donat la volta al món.

Il trovatore s’estrena dilluns al Liceu, on es podrà veure fins al 29 de juliol. En el programa de mà de l’espectacle, Rechi explica que «un trobador és precisament el protagonista d’aquesta immortal obra de Verdi: un trobador, Manrico, immers en una mena de guerra civil contra el comte de Luna i lluitant per l’amor de Leonora». «Una producció en la qual apareixen les pintures del geni aragonès [Goya] barrejant-se amb la història d’Il trovatore. Transformant l’escenari del Gran Teatre de Liceu en una immensa tela».

I el dia 21, a més, del Liceu a la plaça Coprínceps.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT