PUBLICITAT

Canillo

Daniel Bastida, medalla d’honor de la xarxa Vicenç Vives

Va apostar per la internacionalització de la universitat

Per El Periòdic

Bastida durant l'acte que va tenir lloc ahir.
Bastida durant l'acte que va tenir lloc ahir. | ANA / M.M.
L’impulsor dels estudis d’ensenyament superior a Andorra i el primer rector de la Universitat d’Andorra, Daniel Bastida, va rebre ahir la medalla d’honor 2017 de la Xarxa Vives d’Universitats, que engloba un total de 22 universitats de quatre països: Espanya, França, Andorra i Itàlia. Aquest reconeixement s’atorga en el marc en el marc de la cloenda del curs acadèmic 2016-2017 a Andorra. En l’acte, que es va celebrar ahir a l’hotel Hermitage Soldeu, Bastida va opinar que la Universitat ha d’aconseguir atreure els alumnes estrangers per «internacionalitzar l’espai de coneixement superior andorrà», segons recull l’ANA. 
 
També es va homenatjar ahir amb aquesta condecoració al lul·lista i traductor Anthony Bonner. La seva medalla, però, la va recollir el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, perquè Bonner no va poder desplaçar-se a Andorra pel seu estat de salut. 

Des que es va constituir la xarxa el 1994, l’entitat ha homenatjat cada any personalitats del món acadèmic o intel·lectual i que han deixat empremta en la ciència i la cultura catalana. Les primeres persones que van rebre aquesta distinció van ser Miquel Dolç i Miquel Terradell, mentre que l’any passat la distinció va ser per a l’escriptora Isabel-Clara Simó. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT