PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La zona de la Comella funcionarà amb cogeneració

La nova xarxa preveu poder proveir 41 edificis de cara a l’any 2019

Per EL PERIÒDIC

El centre de residus Ctrasa.
El centre de residus Ctrasa. | TONY LARA
FEDA encapçala un nou projecte que permetrà augmentar els valors d’eficiència energètica del forn incinerador de Ctrasa per tal d’abastir diverses zones de la capital. El tècnic de la companyia, Marc Calvet, va assegurar ahir en declaracions a l’ANA que «la clau de la revalorització energètica és aprofitar el romanent de calor originat pel vapor de la caldera del forn incinerador». Amb tot, s’espera que l’any 2019 es proveeixin 41 edificis amb la nova xarxa.
 
L’extracció del gas mitjançant alguns equipaments facilitaria una redistribució de la calor per tal de generar més potencial energètic. Tot i això, Calvet va assegurar que en l’actualitat, «Ctrasa ja és un centre de valorització energètica» i el que es busca és optimitzar certes fases del procés. La xarxa arribarà fins a la rotonda de la Comella; és a dir, uns 700 metres, i segons va avançar Calvet, posteriorment s’inclouran nous trams com la Baixada del Molí, Prada Casadet i Prat de la Creu, tot i que això requerirà noves obres. 
 
Cessió de terrenys / Dimecres passat es va publicar al BOPA la cessió d’uns terrenys d’Encamp a FEDA per tal d’introduir un nou transformador a la zona dels cortals de la parròquia encampadana. El tècnic de FEDA, Toni Rios, va assegurar a l’ANA que «fins ara disposàvem d’un petit transformador aeri, però ara n’hi haurà un de més potent». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT