PUBLICITAT

La rebaixa de la nacionalitat del PS pot beneficiar 5.000 persones

  • Proposa passar de 20 a 15 anys de residència i permetre acumular períodes discontinus
  • "Hem volgut ser pragmàtics: no per córrer més s'arriba abans", afirma la consellera González
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rodríguez i González durant la roda de premsa a la Casa del Benefici, ahir. Foto: TONY LARA

Un nou element per anar escalfant el període de sessions parlamentàries de la tardor: El Grup Parlamentari Socialdemòcrata va entrar ahir a tràmit la Proposició de llei de modificació de la llei qualificada de la nacionalitat. Amb la reforma, els socialdemòcrates volen reduir el termini d'anys de residència per adquirir la nacionalitat andorrana per naturalització dels 20 actuals a 15. Si s'aprovés, la mesura podria beneficiar unes 5.000 persones segons els càlculs del PS.

El president del Grup Socialdemòcrata, Francesc Rodríguez, va explicar ahir que hi ha "unes 5.000 persones" amb un període de residència d'entre 15 i 20 anys que podrien, per tant, adquirir la nacionalitat andorrana si el Consell General acaba aprovant la reforma en els termes proposats pel PS. El principal objectiu de la modificació és reduir el termini de 20 a 15 anys i també permetre assolir aquest termini acumulant períodes discontinus. Mentre que, segons la legislació vigent, es pot optar a la nacionalitat per naturalització després d'un període de 20 anys de residència ininterrompuda immediatament anterior a la sol.licitud, la proposta del PS permet que aquests períodes siguin discontinus. Això sí, caldrà haver residit al Principat durant els cinc anys immediatament previs a la presentació de la sol.licitud de naturalització.

Tant Rodríguez com la consellera socialdemòcrata Mariona González van insistir ahir que la proposició entrada a tràmit és "un primer pas" i que l'objectiu perseguit pels socialdemòcrates és la rebaixa del termini de naturalització fins als 10 anys. "Hem volgut ser realistes: No per córrer més s'arriba abans", va declarar González. La consellera va recordar que el programa electoral de l'Alternativa contempla la reducció a 15 anys com a pas previ a la reducció a 10 anys per situar-se dins dels límits fixats a les recomanacions del Consell d'Europa.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT