PUBLICITAT

La Cambra de Comerç reclama una institució que proporcioni els indicadors econòmics oficials

  • El càlcul del PIB que té el Govern és de 2.904 milions d'euros, la Cambra de 2.530 milions i Crèdit Andorrà de1.904 milions
  • Pantebre posa com a exemple les institucions dels països veïns que donen els indicadors
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


21092010_cambra
Marc Pantebre, president de la Cambra de Comerç, avuil. Foto: TONY LARA
En resposta a les dades proporcionades per Crèdit Andorrà sobre el PIB, que no coincideixen amb les que va oferir la Cambra de Comerç la setmana passada, el president de la Cambra, Marc Pantebre, ha reclamat una institució que sigui la que doni els valors oficials. Ha explicat que la disparitat entre la xifra proporcionada per l'entitat bancària i la que ells van oferir ve donada en part pel càlcul del total del PIB, que el Govern situa en 2.904 milions d'euros, la Cambra en 2.530 milions i Crèdit Andorrà en 1.904 milions.
 D'altra banda, 'el fet que no hi hagi una comptabilitat nacional desenvolupada i un servei oficial d'estadística' fa que cada organisme utilitzi uns indicadors diferents i que per tant els resultats siguin desiguals. En aquest aspecte, Pantebre ha apuntat que la Cambra fa quinze anys que utilitza els mateixos indicadors i que no són exactament els mateixos que fa servir Crèdit.
El president de la CCIS ha posat l'exemple de França on l'INSEE proporciona els valors oficials, i d'Espanya on ho fa l'INE i ha afegit que fins que a Andorra no hi hagi una institució oficial, continuarà havent-hi aquestes variacions en els càlculs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT