PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els liberals pregunten sobre les comissions rogatòries

La formació vol saber quantes se n’han demanat des del 2012

Per El Periòdic

La consellera liberal Judith Pallarés.
La consellera liberal Judith Pallarés. | LIBERALS ANDORRA
Els Liberals d’Andorra (Ld’A) han entrat una pregunta al Consell General per saber quantes comissions rogatòries ha rebut el Govern des del 2012, segons va indicar ahir la formació en un comunicat. A més, també vol saber quin és «el procediment que es du a terme davant d’una sol·licitud de comissió rogatòria», va precisar el grup polític. 
 
La consellera general, Judith Pallarés, va demanar també sobre la procedència de les comissions rogatòries, és a dir, dels països des d’on s’han formalitzat. En aquesta mateixa línia, Pallarés també va reclamar una relació dels casos investigats i perseguits per cada un dels Estats.  
 
Destinació de les comissions / D’altra banda, també va demanar sobre si aquestes comissions s’han adreçat al Ministeri d’Afers Exteriors o a les autoritats andorranes. 

Presència autoritats estrangeres / Una altra de les peticions que ha realitzat la formació liberal és per saber «en quants casos s’ha permès a agents d’autoritat estrangers assistir a l’execució de les comissions rogatòries», segons es va assenyalar en el comunicat. Així mateix, també van preguntar sobre quantes vegades s’han desplaçat les autoritats andorranes a l’estranger per aquest motiu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT