PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La calamarsa malmet les plantacions de tabac del país

Canillo ha estat la parròquia més afectada pel temporal

Per EL PERIÒDIC

Un camp de tabac a la carretera del Forn de Canillo afectat per la calamarsa, ahir.
Un camp de tabac a la carretera del Forn de Canillo afectat per la calamarsa, ahir. | EL PERIÒDIC
Les plantacions de tabac de la part alta del Principat es van veure ahir malmeses a causa de la tempesta que va copsar tot el país i que va tenir més incidència en les parròquies altes, sobretot a Canillo. A mig matí, cap a les 10.30 hores, es van començar a registrar pluges força intenses i el temporal va acabar portant pedra. Aquest darrer fet va ocasionar que diverses plantes de tabac de la zona acabessin foradades i trencades. 
 
Tot i això, des de l’Associació de Pagesos i Ramaders encara no s’ha pogut quantificar els danys, ja que des que es produeix el temporal, han de passar com a mínim cinc dies fins que s’aconsegueix comptabilitzar les plantes malmeses i fins que es traslladen totes les dades al pèrit corresponent perquè n’analitzi els costos. 
 
Aquesta darrera pedregada se suma a la del 10 de juliol, que va afectar més aviat a la parròquia de la Massana, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Al respecte, l’Associació de Pagesos i Ramaders va rebre 51 declaracions, en les quals es va calcular que la calamarsa va fer malbé prop de 340.000 plantes de tabac. Ara els afectats hauran d’esperar a la valoració dels pèrits francesos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT